5. kolo
10.09.2011 15:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 0:4

Hoffenheim vykradl Coface Arenu a konečně tak prolomil historii vzájemných soubojů, ve kterých si do té doby nikdy nedokázal připsat plný bodový zisk. TSG se tak po rozpačitém úvodu začíná zvedat, naopak Mainzu povážlivě dochází dech.

Svěřenci Holgera Stanislawskiho se ani v cizím prostředí nezalekli a hned od úvodu se do svého soupeře pustili s pořádnou vervou. Otevřít skóre mohl po Firminově pasu v sedmé minutě Babel, který se z čista jasna ocitl sám před Müllerem, ten ovšem jeho záměr přečetl a nohou zabránil nejhoršímu. Pak měli dvě velmi dobré šance hráči FSV. Dvojice Choupo-Moting - Allagui s nimi ovšem nenaložila dobře.

V šestnácté minutě pak přišla velká chyba Polanskiho, ten nevěděl o dotírajícím Firminovi, jenž mu následně sebral míč, oklamal celou domácí obranu a pohodlně zavěsil - 0:1. Inkasovaná branka Mainz ještě více srazila, i když odpovědět mohl nejprve ze standardní situace Ivanschitz a po něm i Soto, ani jeden z nich ovšem branku netrefil. A tak přišel v nastaveném čase prvního poločasu další trest. Pospěch srazil Babela a sudí Winkmann nařídil pokutový kop, který sám faulovaný s přehledem proměnil - 0:2.

Po přestávce se pokračovalo ve stejném duchu. Hoffenheim i nadále kontroloval hru a vytvářel si další šance. Mlapa sice v 52. Minutě dokázal překonat Müllera, s ním ale přestřelil i branku. Následovala pětiminutovka, ve které domácí hned dvakrát ohrozili Starkeho svatyni. Nejprve se znovu osvědčila spolupráce Choupo-Motinga s Allaguim, druhý jmenovaný ale podobně jako vzápětí Caligiuri ztroskotal na Starkem.

Proti domácím stálo všechno, nepomohla ani střídání, navíc v 74. minutě už to bylo o tři branky. Střídající Williams našel parádním pasem Babela, ten si poradil s Bungertem a přízemní střelou k levé tyči zvýšil na 0:3. Pět minut před koncem navíc po zmatku v pokutovém území tečoval Noveski přihrávku Firmina nešťastně do vlastní branky a uzavřel tak dílo zkázy - 0:4.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele