27. kolo
24.03.2012 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Hertha konečně zabrala a výhrou v Coface Areně se přiblížila záchraně

Prokletí Herthy BSC je, zdá se, při vítězství v Mainzu konečně prolomeno! Stará dáma dokázala uspět, na rozdíl od domácích, v rozhodujících faktorech a může si tak odhodit těžký balvan ze srdce, poprvé na jaře totiž vyhrála na hřišti soupeře.

Berlínský bard Otto Rehhagel vsadil oproti poslednímu nepovedenému utkání s Bayernem v základní sestavě na dvě změny: Perdedaje nahradil v obraně Lell, jehož místo ve středu pole zaujal Kobiašvili, úplným nováčkem pak byl na Ottlově místě Ben-Hatira, což se později ukázalo od zkušeného trenéra jako velmi prozíravý tah! Nicméně, Mainz začal lépe a snažil se co nejdříve ujmout vedení, postupně mohli skórovat Nicolai Müller a za pár minut také hlavičkující Choupo-Moting, ani jeden z nich ovšem neměl správně seřízená mířidla.

Hosté se ozvali o něco později a hned to stálo za to, Ramos ale na skvěle reagujícího Wetkla nevyzrál, tím ale, jakoby se dirigentská taktovka přesunula do rukou Staré dámy... Nicméně, ještě předtím mohl po Sotově pasu hlavičkovat z ideální pozice v pokutovém území Szalai, ohraničený prostor však stejně netrefil.

Na druhé straně pálil ze střední vzdálenosti Raffael, mířil ale těsně nad Wetklovu branku. Stejně poté dopadl i hlavičkový pokus Niemeyera, a tak se i po třiceti minutách pokračovalo bez branek. To už však nemělo pokračovat dlouho - konkrétně jedenáct minut. Rukavytsya pronikl do vápna, jeho ránu sice dokázal strážce domácí svatyně vytěsnit, ale pouze k dobíhajícímu Ben-Hatirovi, pro něhož šlo do jisté míry o zadostiučinění, neboť po zimní přestávce byl v hlavním městě takřka přehlížený, takto se do myslí fanoušků dozajista vrátil - 0:1.

Stejně jako na začátku, tak i po přestávce se hrálo podle not FSV, ovšem tentokráte netrvalo zase tak dlouho a přišla pro Tuchelovi svěřence další krutá sprcha - povedenou akci zakončoval po Raffaelově pobídce nechytatelně k tyči Ramos - 0:2. Domácím se ale podařilo neutuchajícím tlakem přece jenom zkorigovat: Zabavnik vyhrál hlavičkový souboj, balón se pak dostal až k Choupo-Motingovi, jenž přesně mířenou střelou zapsal už osmou branku v sezóně - 1:2. Hned vzápětí mohl po rohu vyrovnat Müller, mezi tři tyče ale o chlup nezacílil.

Mainz začínal pomýšlet minimálně na remízu, ovšem dopustil se další osudové chyby, Kirchoff udělal v kooperaci s Wetklem botu jako hrom, Ramos tak měl už snadnou práci - 1:3. Definitivní pojistku se pokusil vymyslet aktivní Raffael, tomu se ale postavil do cesty Zabavnik. V dalších minutách pak ještě bylo před Kraftem pořádně horko, bývalý strážce tří tyčí Bayernu musel nejprve Choupo-Motingovu hlavičku vyrážet alespoň na tyč, aby pak ten samý hráč pálil těsně vedle. Konečnou podobu pak mohl dostat výsledek díky Rukavytsyovi, Wetklo byl však proti.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele