10. kolo
22.10.2011 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - VfB Stuttgart 2:2

Norimberk se v souboji se Stuttgartem dostal hned dvakrát do vedení, ale nadějný stav nedokázal udržet, a tak si nakonec oba celky rozdělily po bodu. Frankové tím protáhli své čekání na výhru již na pět utkání.

Po opatrném začátku o sobě jako první dali v sedmé minutě vědět hosté. Volný přímý kop rozehrál Kuzmanovič, do zakončení se natlačil Harnik, v tísni ale nedokázal zamířit přesně. Byli to ale Frankové, kdo diktoval tempo hry. Do zakončení se prodral agilní Mak a Ulreich měl s jeho pokusem plné ruce a nohy práce, aby ho zneškodnil.

Tlak FCN pokračoval i po následném rohovém kopu, kdy hlavičkoval Pekhart, jeho pokus ale hostující obrana ještě dokázala zblokovat. To už však neplatilo o minutu později. Po dalším rohu se do zakončení dostal skvělý hlavičkář Wollscheid, jehož pokus sice ještě Harnik na brankové čáře zastavil, Tasci potom ale balón odvrátil jen k Simonsovi, který se z podobných pozic nemýlí - 1:0.

Švábi se z inkasované branky otřepali až ve 25. minutě. Po spolupráci Boky s Harnikem nacentroval druhý jmenovaný do vápna, kde hlavičkoval Okazaki, mezi tři tyče se mu však balón umístit nepodařilo. Hra postrádala tempo, do poločasu už jsme se tak dočkali pouze jedné zajímavé šance. Volný přímý kop Hegelera však Ulreich zneškodnil.

Ve druhé půli, jakoby se na trávníku objevilo jiné VfB. První varování vyslal Kuzmanović, jeho pokus ale ještě mířil nad branku. V 59. minutě potom Wollscheid nešťastně zastavil Harnikovu střelu rukou a sudí Wingenbach se nerozpakoval a ukázal na pokutový kop. Míč si na značku postavil Kuzmanović a s přehledem poslal Stephana na opačnou stranu - 1:1.

Netrvalo však dlouho a domácí měli vedení zpátky. Plattenhardt poslal do pokutového území vysoký centr, na který se nejvýše vyšrouboval Wollscheid a hlavičkou k levé tyči překonal bezmocného Ulreicha - 2:1. V závěru se hrálo hodně ofenzivně, ale i přes nesmírnou snahu Norimberku se nakonec mohli radovat hosté, kteří si zásluhou Mazovy hlavičky odvážejí z Bavorska cenný bod - 2:2.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele