4. kolo
27.08.2011 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - FC Augsburg 1:0

Augsburg si musí na první bundesligovou výhru ještě počkat. Svěřenci Jose Luhukaye tentokrát sice dlouho drželi s Norimberkem krok, v závěru ale domácím zajistil tři body střídající Esswein.

Svěřenci Dietera Heckinga byli od úvodního hvizdu aktivnější, soupeře drželi na distanc a sami si vytvářeli jednu příležitost za druhou. Jediná výraznější možnost FCA tak přišla hned v šesté minutě, kdy z dálky napřáhl Hodogai, Rakovsky si ale z jeho přízemní střelou mířící k levé tyči poradil. V 18. minutě rozehrával standardku z hloubi pole mladíček Wießmeier, k hlavičce se protlačil Hegeler, Jentzsch si ale na své konto připsal první bezchybný zákrok.

O chvíli později našel Eigler přesným pasem Hegelera, ten opět neváhal a z dálky vypálil, branku ale tentokrát trefit nedokázal. Po půlhodině hry pak našel aktivní Chandler v ddobré pozici Wießmeiera, ten hned z první vystřelil, i tentokrát se však vyznamenal velezkušený Jentzsch. Pět minut před koncem první půle pak srazil De Roeck ve vzájemném souboji Pekharta, píšťalka sudího Kinhöfera ale zůstala němá.

Po změně stran dal o sobě poprvé vědět hostující kanonýr Mölders, jenž se vymanil Klosemu, ale Rakovsky se s jeho zakončením poradil. Der Club odpověděl volným přímým kopem Wießmeiera, po kterém se k hlavičce protlačil Wollscheid, zamířit mezi tři tyče ale nedokázal. Stejně pak dopadl za několik minut i jeho kolega ze stoperské dvojice Klose, jenž se díky hostující pasivitě mohl vydat na nevídaný útočný výlet.

Prokletí domácích tak zlomil až v 76. minutě střídající Esswein, který si po spolupráci s Pekhartem pohrál se Sankohem a překonal Jentzsche - 1:0. Bývalý hráč Drážďan si tak na své konto připsal premiérovou trefu v nejvyšší soutěži. V závěru měl ještě možnost navýšit vedení Cohen, z dobré pozice ovšem branku netrefil. FCN si tak připisuje na své konto tři body.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele