34. kolo
05.05.2012 15:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Leverkusen dobyl EasyCredit Stadion a uchoval pátou příčku!

Norimberk nedokázal navázat na poslední úspěšné výsledky, i když proti Bayeru po většinu utkání rozhodně netahal za kratší konec, tak odchází s čtyřbrankovým výpraskem. Hattrickem se na něm podílel Stefan Kießling.

Loučící se Michael Ballack začal oproti poslednímu duelu s Hannoverem v základní sestavě Bayeru a byl tak přítomen úvodnímu náporu der Clubu, který se do svého protivníka řádně zakousl a nepustil. Hlavní strůjce norimberského tažení posledních týdnů Didavi vybojoval střeleckou možnost Pinolovi, ovšem zkušený bek nemířil přesně. Ve třetí minutě hlavičkoval Mak, avšak také nebyl úspěšný. Pro akcie Farmaceutiků se vyslovila nedotažená ofsajdová past FCN, po níž měl již Kießling snadný úkol a z bezprostřední blízkosti otevřel skóre - 0:1.

Ještě lépe mohlo být pro hostující mužstvo o chvíli později, kdy Schürrleho ránu zpoza vápna tečoval tak nešťastně, že málem zaplula za překvapeného Schäfera. Frankové sice měli i tak více ze hry, balón drželi na svých kopačkách, jejich akce však k ohrožení Lenovy svatyně povětšinou nevedly. Výjimku si utvořila snad jenom zablokovaná rána Frantze. Po půlhodině hry ukázala bavorská defenzivní čtyřka další hrubku, jíž využil Schürrle k přesnému centru, Schäfer balón podskočil a Kießling už měl na hlavě snadný úkol - 0:2. Pinola pak z úhlu branku minul.

Na začátku druhého dějství se na trávníku ukázal místo Frantze o něco ofenzivnější Bunjaku, jenž měl přinést do té doby nezaměstnané defenzivě Bayeru přece jen nějaký vzruch. A to se hned ukázalo tím nejlepším způsobem, pokusy Feulnera a Didaviho sice ještě dokázal Leno zpacifikovat, ale na Makovu střelu po Bunjakově pasu už byl krátký - 1:2. Odcházející Švýcarský útočník (odejde do Lauternu) měl sám dvě velmi dobré šance na vyrovnání, ani jednou však na skvělého Lena recept nenašel! FCN poté otevřel zadní vrátka, ale to přineslo akorát Schürrleho trest - 1:3.

Ani závěrečná čtvrthodina nebyla z pohledu FCN zcela bez šancí, ovšem nad vším převážily defenzivní chyby. Jedna taková byla znovu k vidění v 89. minutě, kdy střídající Barnetta našel před brankou zcela volného Kießlinga a vytáhlý kanonýr už měl snadnou cestu k hattricku - 1:4!

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele