21. kolo
12.02.2012 17:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

HSV vykradlo i RheinEnergieStadion a může stále pomýšlet na evropské poháry

Přístavní celek opět potvrdil konstantně se zvyšující formu a po Guerrerově brance si z Kölnu odváží nesmírně cenné tři body. Domácí byli po většinu utkání naprosto neškodní, čímž jen potvrdili, že na Podolskiho absenci nejsou připraveni a budou tak doufat, že reprezentační útočník si své působení v porýnském celku ještě prodlouží.

Kozli začali bez Lucase Podolskiho na domácím hřišti opatrněji, než je u nich zvykem, žádné horentní tempo nenastavil ani Hamburk, úvod tak byl spíše ve znamení opatrné šachové partie. Přístavní tým začal mít postupem času mírně navrch, přes organizovanou domácí obranu se však dostával jen stěží, pověstnou výjimkou bylo zakončení Jansena, ale ani on nedokázal zamířit přesně. To na druhé straně se do ojedinělé šance protlačil kdo jiný, než Novaković, jeho pokus ale pro změnu k Drobnému vůbec nedolétl.

Jinak se však hrálo podle jasných not: HSV tvořilo hru, dobývalo soustředěnou defenzivu Kölnu, jenž se všemi možnými způsoby snažil odolávat, což se mu ovšem povětšinou dařilo. A když už se do akce zapojil i Kačar, který našel ve druhé linii Jansena, ovšem odchovanci Mönchegladbachu se postavil do cesty obětavý Sereno. Do přestávky se ještě ocitl dvakrát ve střelecké pozici Guerrero, napoprvé však trefil jen místo, kde stál připravený Rensing a po centru Diekmeiera hlavičkoval neškodně, navíc ještě vedle branky.

Ani chvilka oddychu tempo výrazně nepozvedla. Obě strany se utápěly v nepřesnostech, a když už se na ohrožení branky přece jen dostalo, tak to skončilo, jako v případě Jarolíma velmi nepřesnou ránou, jež nemohla mít nárok na úspěch. Po hodině hry se pak domácí užuž radovali z branky, Lanig ale stál v rozhodujícím okamžiku v ofsajdu, takže se i nadále pokračovalo bez branek. To vydrželo i po střele Jansena, jehož dalším přesným centrem našel Diekmeier, do zakončení se ale připletl Petrić a balón tečoval nad branku.

Poslední desítky minut již byly vyloženě v hostující režii. Hamburk měl hned tři velmi dobré šance, aby strhnul utkání na svou stranu: nejprve si Petrić narazil ve vápně s Guerrerem, potom ale už nedokázal míč usměrnit na vzdálenější tyč a hned o pár minut později pálil z hranice pokutového území Jarolím, ani on však nedokázal nalézt prostor tří tyčí. Do třetice měl tutovku Aogo, z bezprostřední blízkosti na Rensinga ovšem nevyzrál. Rothosen se ale dvě minuty před koncem dočkali. Kombinační akci ukončila narážečka Petriče, po níž z obtížné pozice propasíroval balón do sítě Guerrero - 0:1.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-3

Reagovat
HSV1887

Snad to dneska HSV zvládne bez Rincona..

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 (Novakovic, Clemens - Petric, Jansen)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele