34. kolo
05.05.2012 15:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

1. FC Köln - Bayern Mnichov 1:4

1. FC Köln se po zasloužené porážce od bavorského Bayernu musí hořce loučit s německou nejvyšší soutěží. Mnichované v utkání dominovali téměř po celých devadesát minut a kolínskou aktivitu rychle skosili svojí efektivitou. Trenér Schaefer tak Kozli nespasil a v příští sezóně se bude na Rhein-Energie-Stadionu hrát druhá liga.

Bavoři počítali s úvodním dravým nasazením o záchranu bojujících Kozlů, a tak v počátečních minutách nechali svého soupeře přijít. Po deseti minutách, kdy se hosté bez problému vypořádali s pressingem domácího celku, pozvolna přesouvali hru od své šestnáctky do středu hřiště, kde rozvážně rozehráli svojí trpělivou kombinační hru. Domácí měli podporu ve skvělém publiku, které se snažilo na Mnichovany vyvinout psychický tlak, a bylo opravdovým dvanáctým hráčem "Der Clubu".

Postupem času začaly duševní rozpoložení domácího týmu nahlodávat hromadící se nebezpečné střely na Rensingovu bránu. Stejně zodpovědně jako hosté ale bránili i "Die Geißböcke", čímž drželi nebezpečná ofenzivní esa FCB na distanc. Vepředu se v dresu 1. FC snažil dle očekávání Podolski, jenž nakonec navzdory očekáváním do veledůležitého utkání nastoupil. Jeho střelecké pokusy však kýžený gól nepřinesly.

Z první branky utkání se mohli radovat hosté. Stalo se tak ve čtyřiatřicáté minutě, kdy pěknou kombinaci Bayernu zakončil centrem do vápna z pravé strany Ribéry, balon přeletěl nad hlavami všech hráčů až ke zcela volnému Müllerovi, jenž bez problému propálil bezmocného Rensinga - 0:1. To samozřejmě Schaeferovy svěřence ochromilo a Bavoři tavili ocel, dokud byla žhavá: Nádhernou ranou se prezentoval Ribéry, jeho pokusu z dvaceti metrů chyběly jen centimetry.

O poločasové pauze se hráčům 1. FC donesla nepříjemná zvěst o úspěšném počínání berlínské Herthy, jež by za dané situace postupovala na úkor Kozlů. Bylo nutno vrhnout veškeré síly do ofenzívy, Schaefer proto nasadil do druhého dějství útočníka Novakoviče. Po deseti minutách druhé pětačtyřicetiminutovky však bylo všem fanouškům kolínského klubu jasné, že poslední nadějí jejich idolů pro účast v baráži je v Berlíně bojující Hoffenheim. V 54. minutě totiž svítil na světelném ukazateli stav 0:3.

Nejprve si po bleskové kombinaci Heynckesova výběru nešťastně vstřelil vlastní gól Geromel, když odvracel Ribéryho centr. Dvě minuty nato dorazil zaskočené domácí hráče Robben, když po chytrém Gómezově přenechání balonu rázně zavěsil pod břevno Rensingovy svatyně. Bavorské řádění utnul svým gólem nově příchozí Novakovič: Podolski nejprve vyhrál vzdušný souboj proti Tymoščukovi a poslal míč do vápna, kde se jej Slovinec zmocnil rychleji než Boateng a střelou do pravého rohu brány korigoval stav utkání.

Postupem času kolínské naděje uhasínaly a jako rekviem pro prvoligovou příslušnost 1. FC přišel v pětaosmdesáté minutě druhý Müllerův gól. Po odpískání zápasu nezbývalo domácím fotbalistům nic jiného než se rozloučit s věrným publikem a poděkovat mu za podporu, jež beztak přišla vniveč - Hoffenheim totiž v německé metropoli prohrál.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kolin musí 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 (Goméz, Goméz, Robben, Robben)

Reagovat
smazaný uživatel

Hatrick Mário 0:5 Bayern!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Tak věděl sem, že to dáme, většina z vás sázela 10, já řikal, ať to neděláte.

Reagovat
smazaný uživatel

"Trenér Schaefer tak Kozli nespasil" Trochu úlet, ztrácí to smysl pak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele