4. kolo
27.08.2011 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - Bayern Mnichov 0:3

Na gólové hody z minulého kola se Bayernu povedlo navázat také dnes, kdy veze přesvědčivou výhru 3:0 z Kaiserslauternu. Všechny góly zařídil útočník Mario Gómez.

Bayern se musel obejít bez hvězdného Arjena Robbena, kterého hned od úvodních minut nahradil talentovaný David Alaba. I přes tuto vynucenou změnu ale hosté začali velmi aktivně a Kaiserslautern pěkně zmáčkli. Už ve druhé minutě musel gólman Trapp řešit nepříjemný tečovaný centr Ribéryho, který dokázal pouze vyrazit. K dorážce se následně dostal ještě Gómez, jenže na domácího brankáře nevyzrál. Podobně dopadl zanedlouho také hlavičkující van Buyten.

Hráči z Mnichova ovšem hrozili i nadále. Nejprve většinu fanoušků vystrašil svou dalekonosnou dělovkou Schweinsteiger, krátce na to se zjevil v jasné tutovce Lahm. Ten si perfektně narazil s Müllerem a rázem měl před sebou už jen gólmana Trappa, míč však poslal z mírného úhlu zcela nepochopitelně vedle levé tyčky. V úvodní patnáctiminutovce hrál Kaiserslautern hodně pasivně, i proto se na půlku Bayernu dostával jenom sporadicky.

Poté se ale hra mnohem více vyrovnala, což vedlo k výraznému úbytku jasných gólových šancí. Za zmínku stojí snad jen Lahmova střela z dálky a nepřesné zakončení Ribéryho. Úvodní gól nakonec přišel v 37. minutě. Brazilec Rodnei zahrál v pokutovém území nešťastně rukou, což pochopitelně vyústilo v penaltu pro Bayern. Tu s obrovským přehledem proměnil kanonýr Mario Gómez. Lautern na nepříznivý stav v první půli už odpovědět nedokázal, a tak šel do kabin ve vedení bavorský velkoklub.

Bayernu dnes vstupy do poločasů skutečně vycházely na výbornou, což potvrdil i po změně stran. V 47. minutě mohl přidat dokonce druhou branku. Po Ribéryho přihrávce ze strany zakončoval Gómez, gólmana Trappa ale nepřekonal. Ke konfrontaci těchto dvou hráčů došlo znovu o osm minut později, kdy hosté dostali výhodu dalšího pokutového kopu. Tentokrát sice dokázal Trapp ránu Gómeze vyrazit, německý reprezentant se ale dostal k dorážce a bez problémů zakončil.

Poté následoval delší úsek bez pořádné šance, což pochopitelně mnohem více vyhovovalo Bayernu, který hru v poklidu kontroloval. V 69. minutě navíc své vedení pojistil třetí brankou. Müller se perfektně obtočil okolo Amedicka, míč předložil neobsazenému Gómezovi, jenž přesnou ranou zkompletoval hattrick. Kaiserslautern po tomto momentu naprosto rezignoval a do konce utkání už nepředvedl zhola nic. Ani Bayern se nehnal do žádného zběsilého útočení, a tak se zápas v poklidu dohrával. V samotném závěru si stihl akorát vykoledovat červenou kartu domácí Iličević.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 BAYERN

Reagovat
Lahvac-CZ

1:1...K'lautern povede, ale Bayern vyrovná.

Reagovat
smazaný uživatel

1:6

Reagovat
smazaný uživatel

Mnichov vyhraje v tomto zápase a i v mnoha dalších, stane se z něho mocná mašina na vítěztví, která půjde jen velmi těžko zastavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

takhle hraje mistr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele