17. kolo
18.12.2010 15:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim 2:2

Wolfsburg ještě čtvrthodiny před koncem prohrával, přesto z utkání dokázal vytěžit bod. I přesto ale přezimuje v dolní poloviny tabulky, naopak Hoffenheim udrží kontakt s evropskými poháry.

S nepříjemnými klimatickými problémy ve Volkswagen Areně se lépe vyrovnali v úvodu zápasu hosté. Po sedmi minutách se navíc mohli dostat do brzkého vedení, Ibišević ale po skvělé přihrávce Vukčeviće neuspěl tváří v tvář Benagliovi. Bosenský střelec se pak dokázal prosadit v 16. minutě, nicméně vše zhatil praporek pomezního rozhodčí. V závěru první dvacetiminutovky ještě nebezpečně po zemi pálil Vukčević, Benaglio si ale i tentokrát poradil.

Domácí se do utkání dostali až po již zmiňované šanci Vukčeviće, jenomže Mandžukič Jaissleho podcenění vysokého míče nedokázal potrestat. To byla ale zase na dlouho jediná šance Vlků a přišel tak spravedlivý trest. Salihoviće ve 25. minutě sice ještě zablokoval Kjaer, o deset minut později ale musel přihlížet výstavní ráně Luize Gustava, která zaplula až do sítě.

Za Wolfsburg se ihned po rozehrání snažil odpovědět Mandžukič, jenomže byl nepřesný. Dvacet tisíc promrzlých diváků na stadionu ale na druhý gól utkání čekalo jen pět minut. Diego ztratil míč a Ibiševićův centr využil Thor Sigurdsson. Domácí fotbalisté byli právem odměněni pískotem, hosté šli do kabin za nadějného vedení.

Na nepříznivý vývoj utkání domácí kouč Steve McClaren zareagoval nahrazením Cigerciho dalším útočníkem Grafitem. Toto opatření ale moc nepomáhalo, v 51. minutě byl opět velmi blízko gólu Salihović, nicméně neuspěl.

Wolfsburg z role statisty vyklouzl v 56. minutě, kdy zázračně vyrazil Diegův volný kop brankář hostí Haas. Ralf Rangnick na lavičce Hoffenheimu pak nechal rozcvičit Bu a v 65. minutě jej poslal na hřiště místo Luize Gustava, což se ukázalo jako chyba. Domácí najednou byli všude rychleji a profitovali z toho. V 75. minutě přistrčil míč Grafite Diegovi a ten z pěti metrů zavěsil.

Nápor fotbalistů z autostadtu pokračoval a vyvrcholil v první minutě nastavení. Hoffenheim nedostal míč od své šestnáctky a Edin Džeko svým 10. gólem v sezoně rozhodl o konečné podobě výsledku.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele