29. kolo
09.04.2011 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 1:0

I ve svém třetím utkání po nástupu na lavičku Schalke dokázal Ralf Rangnick zvítězit, nyní navíc "osladil" návrat do Gelsenkirchenu Felixu Magathovi, jehož Wolfsburg se tak ani v tomto kole ze sestupových příček nevymaní. Na druhé straně S04 má po jednogólové výhře záchranu takřka jistou.

Domácí, povzbuzení pětigólovou kanonádu z Milána, začali lépe a po dvou minutách dokonce dostali míč na místo určení, úspěšný zakončovatel Farfán ale stál v době Raúlovy přihrávky v těsném ofsajdu. Tito dva hráči nadále zlobili hostující obranu, zatímco na druhé straně Vlci sice vykazovali poměrně slušný pořádek v zadních řadách, směrem dopředu ale byli dlouho naprosto bezzubí.

První poločas celkově příliš zajímavých momentů nenabídl, pokud tedy za ně nepovažujeme dva marné pokusy hostujícího Riethera, kterého napodobil příliš vysokou ranou z dálky i jeho spoluhráč Grafite. Za Königsblauen si vedl dobře Jurado, který hrál stejně jako na Interu v trochu defenzivnější roli a před přestávkou připravil střelecké pozice pro Raúla a Edua, oba hrotoví útočníci ale balon minuli.

Po změně stran vyběhl v modrém dresu Schalke také Baumjohann a hru svého týmu znatelně oživil. Po hodině hry dokonce mohl otevřít skóre, když do vápna nasměroval míč Farfán, jenže hostující obrana zablokovala střely jak Jurada, tak právě Baumjohanna. Chvíli nato si ale ten samý hráč znovu vzal míč do své správy a tentokrát mu v radosti ze vstřeleného gólu zabránila branková konstrukce za zády ohromeného Benaglia.

Švýcarský brankář se poté také předvedl ve vynikajícím světle a skvělým zákrokem vyrazil ránu směřující přesně k tyči. Jejím autorem byl mimochodem Baumjohann, kdo jiný. V 76. minutě se ale již wolfsburská hráz protrhla, když Uchidovo autové vhazování zpracoval Edu pro Farfána, který našel Jurada a ten střelou k pravé tyči rozhodl - 1:0. VfL se již na nic nezmohlo a poprvé po devíti vzájemných utkáních vyšlo proti Schalke naprázdno.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4 1Raul,Edu,Raul,Edu,-Graite

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Farfán - Grafite

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele