27. kolo
19.03.2011 15:30 CET
6 : 2
(4:0)

Reportáž

Hamburger SV - 1. FC Köln 6:2

Michaelu Oenningovi vyšla premiéra na lavičce HSV na jedničku, jeho svěřenci doma vysoko přestříleli Köln a i nadále tak živí naději na účast v evropských pohárech. Naopak Kozli potvrdili bilanci na cizích hřištích a připsali si druhou venkovní porážku v řadě.

HSV nechtělo na nic čekat a hned od začátku se tlačilo dopředu. První možnost si vypracovalo už v šesté minutě, to z levé strany centroval Elia a z malého vápna hlavičkoval vysoko nad van Nistelrooy. O minutu později se dostal domácí kanonýr do zakončení znovu, ale ani tentokrát nedokázal zamířit přesně.

Ve 12. minutě už se domácí radovali, Mathijsen odebral míč Novakovičovi, potom se dostal balón až k rozběhnutému Ben-Hatirovi, který míč potáhl a z hranice pokutového území vystřelil, Rensing míč pouze vyrazil a pohotový Petrić už se v takových situacích nemýlí - 1:0. Vzápětí střílel Elia, ale rána se mu nepovedla a skončila hodně mimo. Ve 25. minutě centroval od pravé postranní čáry Diekmeier, přes Mohameda se k hlavičce dostal Petrić a povedenou hlavičkou jen těsně minul levou tyč hostující svatyně.

Po půlhodině hry přišla chyba Petita, jehož přihrávku na Mohameda vystihl Ben-Hatita a z úhlu na zadní tyč přehodil bezmocného Rensinga - 2:0. O chvíli později pálil po přistrčení Ben-Hatiry van Nistelrooy, ale prostor branky trefit nedokázal. Ve 38. minutě rozehrál akci dlouhým výkopem Rost, míč si zpracoval van Nistelrooy a hned z otočky vyslal skvělou přihrávku na Petriče, který střelou k levé tyči překonal Rensinga potřetí. To ale domácím ještě nestačilo, dvě minuty před koncem prvního poločasu nacentroval z levé strany do pokutového území Elia a na zadní tyči nikým nehlídaný Petrić dokonal hattrick - 4:0.

Po změně stran přišlo brzké snížení Kozlů, Jajalo předvedl pěknou individuální akci, na levé straně si pohrál s Diekmeierem a střelou k bližší tyči překonal Rosta - 4.1. Odpověď HSV na sebe nenechala dlouho čekat, hned o dvě minuty později centroval z pravé strany Elia a z malého vápna přesně hlavičkoval Kačar, který tak opět upravoval na čtyřbrankový rozdíl. Vzápětí odešel ze hřiště vyčerpaný Diekmeier a na jeho místo přišel čerstvý Demel.

V 57. minutě upadl po souboji s Pezzonim v pokutovém území Petrić a sudí Robert Hartmann neváhal a nařídil pokutový kop, k němu se postavil Zé Roberto a nekompromisní střelou do levého horního rohu zvyšoval na 6:1. Po hodině hry přišla tentokrát chyba na druhé straně, Kačar prohrál souboj s Podolskim a hostující kanonýr tak měl otevřenou cestu ke vstřelení dvanácté branky v sezóně - 6:2.

Za tři minuty mohla přijít odpověď HSV, Demel centroval z pravé strany do pokutového území, tam si míč našel Petrić, po jehož povedené střele musel na poslední chvíli zachraňovat Brečko. Potom se dlouho nic zajímavého nedělo, až v 83. minutě předvedl pěknou individuální akci střídající Torun, ten si poradil nejprve s Eichlerem, potom i s Pezzonim, ale v rozhodující chvíli mu balón poskočil a tak střílel hodně nepřesně.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

1:0

Reagovat
Tomtaf

6:1

Reagovat
vocasisko

skoro ti to vyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

Super tip :-). Ja jsem ti tu jeste vcera chtela psat, ze jsi moc velky pesimista, ze Kolin je ted ve forme

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele