17. kolo
18.12.2010 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 1:0

Velkolepý podzim Dortmundu skončil tak, jak začal. Druhou ligovou porážku v sezóně neohroženému lídrovi bundesligy uštědřil Frankfurt, který tak přezimuje na vynikající sedmé příčce. O osudu vyrovnaného klání se šancemi na obou stranách rozhodl v závěru domácí kanonýr Gekas.

Utkání začalo z obou stran velice opatrně a zrovna ve velkém tempu se nehrálo. Favorit z Vestfálska měl ovšem mírně navrch, lépe kontroval míč a měl také první příležitost, ale rozpaků v domácí defenzivě Hummels využít nedokázal. Eintracht začal být směrem dopředu aktivní až po půl hodině hry - Altintopova rána z dálky Weidenfellera do rozpaků nepřivedla, chvíli nato ale po Ochsově pasu zakončoval Gekas a hostující brankář už tentokrát musel předvést své umění.

Domácí tým v polovině prvního dějství ovládal hru, s blížícím se poločasem se ale na koně dostalo opět BVB. Do palebné pozice se jako první dostal Götze, jeho střela ale postrádala razanci, Sahin z přímého kopu těsně přestřelil a v poslední minutě první půle nepřesně pálil Barrios.

Krátce po obrátce se málem radovali domácí, parádní dalekonosná pumelice Köhlera ale o chloupek minula horní růžek branky, na druhé straně zachraňoval domácí štít po dortmundské kombinaci Tzavellas. Zápas byl čím dál tím intenzivnější, Borussia se dostávala do laufu a co dělat měl především domácí brankář Fährmann, který zasáhl proti pokusům Kagawy a Sahina, po rohu tureckého reprezentanta ho pak zachránilo břevno.

Neméně hektické byly závěrečné minuty. Další vítězný korálek mohl hostům vystřelit Barrios, po přihrávce Blaszczykowského ale přestřelil a v 87. minutě přišel trest. Jung poslal míč do vápna, kde střídající Fenin chytře uvolnil Gekase a ten napálil balon nechytatelně pod břevno, čímž se se čtrnácti góly osamostatnil na čele bundesligových střelců a zajistil svému týmu tříbodový zisk.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele