17. kolo
17.12.2010 20:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV 1:2

Mönchengladbach předvedl na svém stadionu letošní klasiku - herně svého soupeře jednoznačně přehrál, v koncovce se mu ale nedařilo a po prohře 1:2 zůstává na posledním místě. To Hamburg alespoň trochu vylepšil dojem z nepovedeného podzimu, na jehož konci alespoň bude figurovat v první polovině tabulky.

Domácí tým měl navrch od samého začátku a už ve čtvrté minutě se mu naskytla první šance - Reus vysunul de Camarga, proti němu ale včas vystartoval Rost. Hostující brankář měl i nadále napilno a byl jednoznačně nejvýraznější postavou prvního poločasu, vedle pokusu aktivního Reuse totiž i dvakrát zneškodnil střely Bradleyho, který skvěle řídil hru Gladbachu.

Štěstí pak měl Rost po půlhodině hry, kdy vyběhl z branky a míč se dostal k Arangovi, ten z dálky ale opuštěnou branku netrefil. HSV v prvním dějství naprosto selhalo a něco směrem dopředu předvedlo až těsně před odchodem do kabin. Střela Choupo-Motinga ale byla naprosto bezzubá, a když si pak povedený centr Trochowského našel Westermann, mířil hlavou nad.

Po změně stran ovšem již góly přišly a jako šok pro domácí fanoušky se první trefili hosté. Hned ve 46. minutě se Elia procpal z levé strany do střelecké pozice a prostřelil domácího brankáře Heimerotha - 0:1. Odpověď Borussie ovšem na sebe nechala čekat jen dvě minuty, pak Bradley procupital po kraji šestnáctky a nacentroval na malé vápno, kde hlavou nezadržitelně skóroval de Camargo - 1:1. Poté si vzal slovo sám Bradley, pozemi ale mířil mimo, o pár minut později vyzval kolegu ze středu zálohy Marxe, proti němu se ovšem zaskvěl Rost.

V 72. minutě tak udeřilo na druhé straně, Trochowski zahrál standardku na přední tyč, kde míč oproti předpokladům nikdo netečoval a hamburší jako mávnutím proutku vedli - 1:2. Gladbach se po zbytek zápasu snažil, seč mu síly stačily, jeho počínaní ale bylo marné. Za hosty sice ještě nastřelil Guerrero tyč a střídající van Nistelrooy neuspěl ani s dvojnásobnou dorážkou, na třech bodech pro HSV to ale nic nezměnilo.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele