21. kolo
04.02.2011 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Schalke 04 0:0

Nádherný zápas plný šancí vítěze nepoznal, 137. vestfálské derby nakonec skončilo dělbou bodů. Leverkusen tak bude mít možnost dotáhnout se na vedoucí BVB na rozdíl devíti bodů. Schalke zůstává i nadále ve středu tabulky.

Začátek zápasu se nesl v jasné režii domácí Borussie Dortmund. První šance na sebe nenechala dlouho čekat. Psala se 3. minuta, Metzelder ztratil míč, Bender přihrál na hranici pokutového území Götzemu, který se nerozmýšlel a vystřelil, Neuer si připsal první výtečný zákrok. Hned po dvou minutách přišla další možnost BVB. Schmelzer nacentroval z levé strany na Lucase, ten dobře zpracoval a ještě přistrčil Kubovi, ten už byl ale ve velké blízkosti Neuera, a tak neměl hostující brankář se střelou problémy.

O další dvě minuty později se hnal do další slibné šance nezastavitelný Götze, ale nakonec nedokázal přesně přihrát. Schalke v tu chvíli vůbec nevědělo, kde mu hlava stojí. Další nadějná možnost přišla v 17. minutě a byli to znovu domácí. Barrios se dostal ke střele, Neuer ale neměl výraznější potíže. Jenže míč zkrotil až v zámezí, a tak se kopal rohový kop, k němu se postavil Sahin, míč se potom dostal až ke Kubovi, jehož střelu zablokovala dobře postavená obrana Schalke.

Za další čtyři minuty přišla další možnost BVB. Metzelder hlavičkoval jen do svého kolegy Höwedese, k míči se dostal Kuba a znovu nastřelil výborně pozičně postaveného Neuera. Ve 22. minutě si vypracovali první šanci i hosté. Jurado rozehrával zajímavou standardní situaci, jeho míč poté proskotačil celým pokutovým územím domácích a skončil vedle pravé tyče Weidenfellerovy branky. Hned v zápětí přišla další možnost domácích. Sahin s Götzem rozehráli rychlý brejk, druhý jmenovaný potom centrem hledal nabíhajícího Barriose, ten na míč těsně nedosáhl.

Ve 29. minutě si vypracovaly šanci oba týmy. Nejprve se po centru Sahina dostával k míči Hummels a nakonec jen těsně neskončil za zády hostujícího gólmana. Na druhé straně se do brejku dostali i hosté, Farfán se rozhodl vystřelit, ale nedokázal zamířit do černého. O dalších šest minut později se dostali do další šance domácí. Sahin vyslal výborný míč na Götzeho, ten přihrál z první na Barriose, kterého ale dobře stíhal Metzelder, a tak domácí kanonýr mířil těsně vedle levé tyče hostující svatyně. Ve 37. minutě se ke střele odhodlal Jurado, mířil ale vysoko nad branku domácích.

Úvod druhého poločasu nezačal v takovém tempu, jako začátek toho prvního. V 51. minutě vytvořil další chybu Christoph Metzelder, ke střele se tak dostal znovu Barrios, ale ani tentokrát branku Neuera netrefil. O tři minuty později se dostal ke střele Raúl a mířil vedle levé tyče domácí branky. Za další minutu už se málem na Westfalenstadionu slavilo. Po centru Piszczeka se k zakončení dostal Barrios, ani tentokrát ale přesně nezamířil, trefil jenom levou tyč. A hned následovala podobná situace na druhé straně, tentokrát centroval Schmitz a nepřesně střílel Farfán.

V 64. minutě měli domácí další možnost. Santana nejprve dobře odhlavičkoval, k míči se poté dostal Kuba, přihrál na Barriose, ten dobře zpracoval pro Bendera, ale jeho střelu chytil bezchybný Neuer. O minutu později vyslalo Schalke první střelu na domácí svatyni. Nebylo to ovšem nic nebezpečného, Weidenfeller si se střelou Schmitze v pohodě poradil. V 73. minutě se na hřiště dostal Lewandowski, nahradil dnes nepříliš výrazného Großkreutze.

O pět minut později mohlo udeřit. Schalke rychle rozehrálo standardní situaci a Jurado se dostal z dobré pozice ke střele, Weidenfeller se ale nenechal v souboji brankářů zahanbit a vytáhl skvělý zákrok. Hned z protiútoku přišel rychlý brejk BVB. Lewandowski se už řítil na vyběhnutého Neuera, ten ale znovu osvědčil výborné čtení hry a poradil si jak se střelou, tak i s následným centrem Lewandowského. Poslední možnost na vstřelení vedoucí branky přišla pět minut před koncem řádné hrací doby. Götze si dobře zpracoval vysoký míč, obešel i Neuera, ale trefil znovu jenom levou tyč hostující branky. Nádherný zápas tak skončil dělbou bodů.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (16)

Přidat komentář
PePiG7

2-1 Barrios,Subotič-Huntelaar

Reagovat
smazaný uživatel

2-3 Barrios,Götze-Huntelaar,Huntelaar,Huntelaar

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

schalke jim naloží 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlasím ale podla mňa iba 0:1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
jv

Proč jsi to takhle rozhodil?

Reagovat
Veselac

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund - Neuer 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lahvac-CZ

Pral jsem to Borussi. Schalke nehralo nic, je Neuer dobre zachytal. Melo to skoncit tak 3:0

Reagovat
Lahvac-CZ

Jinak to byl asi nejlepsi 0:0 match, ktery jsem kdy videl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele