12. kolo
12.11.2010 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hamburger SV 2:0

Dortmund nadále vládne bundeslize pevnou rukou a před víkendovým programem má na čele již sedmibodový náskok. Po extrémně nudném prvním poločase se žlutočerný zázrak dostal do obvyklé fazóny a naprosto zaslouženě porazil Hamburg 2:0.

Pokud někdo do vyprodaného osmdesátitisícového kotle přišel o čtvrt či půlhodinku později, tak sice nestihl úvodní popěvky obou fanouškovských táborů, ovšem co se dění na hřišti týče, nepřišel vůbec o nic. Domácí se sice snažili, jejich hru ale pranýřovalo obrovské penzum nepřesností, navíc hosté dobře bránili, byť jejich útočná invence rovnala se nule. Až s blížícím se koncem poločasu se začalo něco dít a k vidění byla i první pořádná šance, když se po Schmelzerově centru k míči dostal Götze, jenže ho netrefil dobře a Drobný nemusel zasahovat.

Zlepšení ze závěru první půle se přeneslo i do té druhé a úrovni utkání také pomohl vcelku rychlý gól. Ve 49. minutě vysunul Bender do křídla rozběhnutého Piszczeka, který zpětnou přihrákou našel Kagawu a ten střelou do protipohybu Drobného otevřel skóre - 1:0. Borussen se dostali na koně a hosté ze severu občas netušili, kde jim hlava stojí, a když se pak po několika minutách dostali ke slovu, žádnou příležitost si vypracovat nesvedli.

To na druhé straně si krásně patičkou zpracoval míč Götze a z úhlu se snažil překvapit, na poslední chvíli ale uhasil nebezpečí kapitán HSV Westermann. V 70. minutě ovšem následovala parádní akce z produkce BVB. Kagawa skvěle prostrčil na Götzeho, který ač přehodil Drobného, tak branku netrefil, míč ovšem vrátil Großkreutz před branku Barriosovi a pro něj už nebyl problém zvýšit na 2:0.

Hamburší, mezi nimiž nejvíce vyčníval střídající Son na jednom křídle a Pitroipa na druhém, se mohli čtyři minuty nato vrátit do zápasu. Právě Pitroipa vymíchal Schmelzera a perfektním centrem našel Petriće, ten ale hlavičkou cíl o chlup přestřelil. V roli střídajícího hráče se pak chtěl předvést domácí Blaszczykowski. Nejprve z úhlu přestřelil a v závěru pak precizně nacentroval na Barriose, jeho hlavičku ovšem fantasticky vyrazil Drobný. Moc radosti ale po závěrečném hvizdu mít nemohl, HSV jede domů bez bodu.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele