1. kolo
22.08.2010 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart 2:0

Stuttgartu se vstup do letošní sezony podobně jako do té loňské nevydařil. Svěřenci Christiana Grosse zahodili hned v úvodu penaltu a nakonec dvakrát inkasovali.

Diváky z rozpačitého pohledu na první minuty vyrušila až osmnáctá minuta. Noveski v pokutovém území fauloval Maricu a sudí Manuel Grafe nařídil penaltu. K té se nemohl postavit nikdo jiný než Cacau, avšak německý reprezentant ve své první letošní gólovce selhal - Wetklo vystihl směr jeho střely a levou rukou míč vyrazil na roh.

Stuttgart i po neproměněné penaltě pokračoval v tlaku, nicméně Mainz jej za pohrdnutí potrestal. Sami Allagui dostal od Holtbyho skvělý míč za obranu hostí, se zpracováním měl sice trošku potíže, nicméně nakonec dokázal kulatý nesmysl ve skluzu nasměrovat na zadní tyč a překonat Ulreicha.

Domácí útočník mohl ve 33. minutě skóre ještě navýšit, to by ale Fuchsův centr nesměl hlavou posunout metr vedle pravé Ulreichovy tyče. Nechybělo málo a tuniská posila týmu z Bruchwegu si za chviličku mohl připadat podobně jako Cacau před okamžiky. Na Wetkla se totiž řítil sám Marica, jenomže ztratil rychlost a už to vypadalo, že se zamotá do kliček, rumunský sniper místo toho ale ještě vystřelil, překonal Wetkla, toho ale zastoupil na brankové čáře Rado Zabavník.

Stuttgart mohl i podruhé inkasovat díky vlastní chybě. Fuchsův centr před Ulreichem totiž nepříjemně skočil, žádný z hráčů Mainzu, kteří byli na blízku, se ale k dorážce nedostali. Více už se ale do poločasu nestihlo.

Druhá část začala pro Šváby velmi špatně. Morten Rasmussen ve 47. minutě si pohodlně naskočil na centr Svenssona a navýšil vedení hlavičkou napříč celým pokutovým územím k protější tyči.

Mainzu to ale nestačilo. V 54. minutě se poprvé výrazněji vyznamenal Ulreich, když vytáhl parádní technickou střelu Holtbyho. Přesto se domácí fotbalem bavili a bavili hlavně i fanoušky. Po hodině hry Allaguiově střele po krásné přihrávce Rasmussena chybělo jen pár centimetrů.

O tom, že se i mistr tesař utne se přesvědčili diváci u soutoku Rýna s Mohanem v 71. minutě, kdy Allagui z malého vápna trestuhodně přestřelil branku. Blízko úspěchu byl o tři minutky později i třetí útočník Mainzu v zápase Szalai, jenž vystřídal střelce druhé branky Rasmussena - střela maďarského mladíka ale orazítkovala pouze břevno.

Christian Wetklo si na pořádnější prověření ve druhé půli musel počkat až do její 43. minuty, kdy musel vyrazit teč Fuchse na vlastní bránu. Stuttgart ale za celý zápas vystřelil jen dvakrát na branku, a proto odjíždí bez bodu.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele