23. kolo
19.02.2011 18:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov 1:3

Bayern dokázal bezproblémů zvítězit v Mainzu a minimálně do zítra se posunul na druhé místo před Leverkusen. Naopak Mainz prohrál druhé utkání v řadě a pomalu začíná opouštět pohárové příčky.

Domácí kouč Thomas Tuchel udělal oproti porážce v Kölnu několik změn v základní sestavě. Místo čtveřice Bungert, Fathi, Ivanschitz a Holtby se na trávníku objevili měně zkušení Kirchhoff, Risse, Slišković a posledním do party byl Polanski.

Zápas začal v jasné režii Bayernu, první velká příležitost přišla v 6. minutě. Schweinsteiger našel dobrou dlouhou přihrávkou z hloubi pole rozběhnutého Robbena, který se s míčem dostal až k brankové čáře a na poslední chvíli se ještě snažil vrátit na nabíhajícího Gómeze, toho ale pokryl Noveski a míč odkopl. O tři minuty později měli hosté další velkou možnost. Ribéry nejprve rozehrál rohový kop nakrátko s Pranjićem a potom vyslal přesný centr na zadní tyč, kde našel Robbena, jenž hlavou vrátil pod sebe na nabíhajícího Schweinsteigera, a ten už si věděl rady - 0:1.

Hned v další minutě přišla další velká příležitost Bayernu. Schweinsteiger rozehrál rychlý protiútok na rozběhnutého Robbena, který potom ještě vracel pod sebe na Thomase Müllera, ten ovšem z dobré pozice vysoko přestřelil. Ve 22. minutě se dostával do šance znovu Müller, nakonec se rozhodl z hranice pokutového území vystřelit, tečovaná rána ale mířila těsně nad břevno domácí svatyně. V poslední čtvrthodině prvního poločasu se začali osmělovat i domácí a vytvořili si několik zajímavých příležitostí.

Nejprve našel rozběhnutého Schürrleho mezi hostujícími stopery chytrou přihrávkou Fuchs, domácí útočník se snažil přelomovat Krafta na zadní tyč, míč ale netrefil přesně a mířil tak mimo tři tyče. Ve 31. minutě měli domácí výhodu standardní situace, Kraft se však zaskočit nenechal a Schürrleho střelu k pravé tyči vyrazil. Následně si poradil i se střelou Risseho. Těsně před koncem prvního poločasu měli domácí ještě jednu velkou šanci na vyrovnání, Allaqui zavezl míč až do pokutového území, potom ještě přihrál pod sebe na nabíhajícího Schürrleho, jeho střelu ale skvěle zastavil Kraft a uchránil tak pro svůj tým vedení.

O poločasové přestávce nahradil zraněného brankáře Krafta Jörg Butt. Druhá půle začala tak, jak ta první, tedy tlakem Bayernu. Ve 47. minutě rozehrával Ribéry standardní situaci, přesným centrem našel Schweinsteigera, ten ale nasměroval hlavičku přesně do středu brány, kde stál připravený Müller a míč tak bezproblémů ukryl v náručí. O tři minuty později už vedl Bayern o dvě branky. Robben přihrál na střed hřiště Thomasi Müllerovi, který se moc nerozpakoval a z hranice pokutového území překonal Heinze Müllera podruhé.

Vzápětí se ke střele dostal Ribéry, Müller vyrazil pouze před sebe, ale dorážející Gómez z přestřelil. V 55. minutě se na trávník dostal Holtby, který nahradil vyčerpaného Sliškoviće. Změnu obrazu hry to ale nepřineslo. Po hodině hry se dostal ke střele i Robben a trefil levou tyč domácí branky. V 63. minutě přišla druhá změna na straně Bayernu, Badstubera, u něhož hrozila druhá žlutá karta nahradil Toni Kroos. O sedm minut později rozehrál další akci znovu Robben, prostrčil míč na střídajícího Kroose, který z velkého úhlu vystřelil, ale Müller byl na místě včas.

V 77. minutě už to bylo o tři branky. Müller utekl po levé straně, následně přihrál před bránu nabíhajícímu Gómezovi, který už měl cestu ke vstřelení osmnácté branky v sezóně otevřenou. Domácí se nakonec dočkali alespoň čestného úspěchu. Fuchs nacentroval z levé strany, Pranjić, jenž zaskakoval v obraně za Badstubera nedokázal uhlídat Allaquiho, který tak neměl problém snížit - 1:3. Bayern si tak připisuje další přesvědčivé vítězství a minimálně do zítra se posunul na druhé místo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 a potom už Champions League! FC BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Bayern to bude tezky tyden, ted Mainz, pak LM a hned nato Dortmund... Ale my verime! FSV vs FCB 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bude moc těžké ! Mainz neprodá kůžmu zadarmo ! Ale jako ALEC--2:1 pro Bayern !!! Musíme věřit a fandit !!

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

No fuj ! Mainz teď hraje tužku !!

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ať nám nikoho nezraní.Inter je důležitější. 1:2 BAYERN!!!!

Reagovat
klokan.paul

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Fantasie ,škoda jen obdrženého gólu , také obrana chvílema vrzala s Interem je třeba aby byla obrana velmi důsledná ! Tam by se případnej inkas blbě obracel !? BAYERN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele