27. kolo
19.03.2011 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Werder Brémy 1:3

V nepříliš pohledném, leč přesto napínavé utkání udolaly Brémy 1. FC Norimberk v poměru 3:1. Werder tak poskočil v tabulce na 12. místo, Norimberk zůstal na šestém.

První vážnější šanci zápasu si připsali hosté, když Sandro Wagner si naskočil na rohový kop Torstena Fringse, ale jeho tvrdou hlavičku skvěle vyrazil pozorný Raphael Schäfer. Domácí kontrovali šancí Mehmeta Ekiciho, který využil zaváhání defenzívy hostů, ukořistil balón a pelášil na bránu. Mikaël Silvestre jej však o míč ne zrovna čistým skluzem připravil a domácí se mocně dožadovali odpískání pokutového kopu, který ovšem nepřišel.

To na druhé straně se v 27. minutě penalta pískala. Torsten Frings našel přesně Claudia Pizarra, ten se s míčem obtočil kolem svého strážce a namířil si do to vápna, kde po lehkém zatažení za dres se velmi ochotně zřítil k zemi. Exekuce se ujal překvapivě mladičký Sandro Wagner a bezpečně svůj pokus uklidil k levé tyči - 0:1.

Radost hostů však neměla dlouhého trvání, hned o tři minuty později bylo totiž srovnáno. Mehmet Ekici poslal dlouhý balón do vápna Werderu a Mikaël Silvestre jej hlavou odvrátil jen přímo na kopačky Ilkaye Gündogana. Ten se nerozpakoval a míč napálil na bránu. Ke smůle Tima Wieseho však dráhu jeho letu výrazně pozměnila teč Pera Mertesackera a Wiese již nestihl zareagovat na náhlou změnu pohybu - 1:1.

Druhá půle začala v 50. minutě druhým gólem Brém. Opět u toho byla dvojice Frings - Pizarro, kdy prvně jmenovaný posílal míč ze standardky do vápna a Claudio Pizarro nikým nehlídán napálil odražený míč do brány. Ke smůle domácích si všal míč do vlastní sítě srazil rukou Andreas Wolf a Raphael Schäfer tak nestačil zareagovat - 1:2.

Další pohroma pro domácí přišla v 72. minutě, kdy druhou žlutou kartu obdržel za souboj ve středu hřiště Timothy Chandler a šel tak předčasně do sprch. Brémy početní převahy málem záhy zužitkovali po rohu Fringse, kdy těsně vedle mířil hlavou Petri Pasanen, ale gólu na 1:3 se hosté v samotném závěru přeci jen dočkali. Claudio Pizarro si v 89. minutě narazil před vápnem s Marinem a řítil se sám na Schäfera. Tomu nasadil kličku a protože Schäfer mu skočil pod nohy, Pizarro toho opět využil a místo o pokus zakončení z velmi těžkého úhlu zvolil opět pád k zemi.

I přes mohutné protesty hráčů Norimberku hlavní rozhodčí opět neomylně ukázal na značku pokutového kopu a jeho provedení se ujal znovu Sandro Wagner. Ten pro změnu zvolil zakončení tentokrát k pravé tyčce a bylo tak o výhře Brém rozhodnuto. Brémy vyhrály v Norimberku, a i když nepředvely zrovna dechberoucí výkon, tři body se počítají.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

4:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele