27. kolo
20.03.2010 15:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Werder Brémy - VfL Bochum 3:2

Brémy s Bochumí sehrály podobný zápas, jaký byl na Weserstadionu k vidění loňské jaro. Domácí začali špatně a hosté se mohli radovat z vedení, po zlepšeném výkonu ze druhé půle ale Werder získal všechny body za výhru 3:2 a minimálně do večera poskočil na čtvrtou pozici.

Domácí favorit nastoupil v hodně pozměněné sestavě, kouč Schaaf musel po vyčerpávajícím boji proti Valencii nechat odpočinout několik opor a na hře to bylo znát. Hosté totiž byli agresivnější a nebezpečnější, přičemž brzy mohli také vést, když si Dědić posunul míč do středu a vypálil na zadní tyč, Wiese ale skvěle vyrazil. Ve 14. minutě se však již Bochum radovala, když Prokoph vysunul vpřed Šestáka, který se prosadil mezi Naldem a Prödlem a uklidil míč k tyči - 0:1.

Hra Brém byla velmi fádní a spíš než ze hry byl domácí celek nebezpečný ze standardek. Jednu takovou poslal Naldo těsně vedle branky, v závěru poločasu pak vystrašil Heerwagena stočeným centrem Marin a to bylo vše. Fanoušci Werderu vyprovodili své ovečky do kabin pískotem, ten ale utichl, když se na druhou půli začali rozcvičovat Pizarro a Özil.

Tito dva hráči domácí hru zvedli, byť první příležitost druhé půle měli znovu hosté, ale Fuchs z přímého kopu svatyni těsně netrefil. Na opačné straně hřiště mířil taktéž nepřesně Bargfrede, v 58. minutě ale Naldo krásným pasem našel Pizarra a ten se střelou z voleje trefil přesně k tyči - 1:1. Vyrovnaný stav ovšem vydržel pouze pět minut, poté Holtby posunul míč Dědićovi a ten s přehledem přehodil padajícího Wieseho - 1:2.

Brémám ale tentokrát stačily na odpověď jen dvě minuty, Bagfrede totiž nahrál Marinovi a ten předvedl velmi podobné zakončení, které bylo vidět chvilku předtím na druhé straně - 2:2. Poté se dění na hřišti na pár minut zklidnilo, vítězná branka v 81. minutě tak přišla poměrně z ničeho nic. Frings napřáhl z velké dálky a díky teči jednoho z bochumských hráčů míč zamířil na opačnou stranu branky, než Heerwagen čekal - 3:2. Porúřané se sice nevzdali, favorita řádně zatlačili a dva světové zákroky musel předvést Wiese, vyrovnat se jim ale již nepodařilo.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele