19. kolo
23.01.2010 15:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Werder Brémy - Bayern Mnichov 2:3

Brémám se v novém roce nedaří ani v domácím prostředí, po tuhém boji a napínavém duelu s mnoha šancemi na obou stranách domácí těsně podlehli Bayernu 2:3. Utkání sice gólově načal právě Werder, když se v 10. minutě z lehkého úhlu výstavně trefil Hunt, hosté však stav utkání do poločasu obrátili a díky gólům Müllera s Olićem se ujali vedení. I druhou půli gólově otevřeli domácí, na Almeidovu trefu ale záhy odpověděl Robben a i přes závěrečný tlak domácích hosté tentokrát vedení udrželi a tři body je na úkor Leverkusenu posouvají na první příčku.

Werder se do svého tradičního soupeře opřel hned od prvních minut a pokoušel si vytvořit tlak. Hosté však aktivní kombinační hrou zdatně kontrovali. Směrem dopředu se pak prosazoval především dravý Robben, ve 3. minutě holandský záložník trefil pravou tyč. Krátce nato hrozil prozměnu Olić, o toho se místo tyče postaral Fritz.

Na aktivitu hostů odpověděly Brémy efektivitou, na první Marinovu kolmici za obranu si naběhl Hunt a z lehkého úhlu zavěsil ideálně pod víko. Hosté se z gólu rychle otřepali a už ve 14. minutě byl znovu v permanenci Wiese, tentokrát se postavil Schweinsteigerově střele ze střední vzdálenosti.

Domácí obranu nadále proháněl především aktivní Robben, způsobující statické domácí obraně mnoho problémů. Vyrovnání ale přišlo z druhé strany, Schweisteiger odcentroval na Goméze, ten za sebe sklepl Müllerovi, který si míč ve středu šestnáctky v klidu převzal a umístěnou střelou překonal už pouze ohlížejícího se Wieseho.

Werder se i nadále snažil držet s hosty krok, kvalita však stála na straně Bayernu, což ale hosté neprojevovali v zakončení. Ve 27. ani 32. nedokázal bránu trefit Goméz. Robbenovi se to v 31. minutě povedlo pouze teoreticky, protože po dynamickém průniku jeho střelu domácí brankář vyrazil na roh. Mnichované v tlaku pokračovali, ve 35. minutě se na pravé straně zjevil Lahm, odcentroval na Goméze, který i když omylem, fikaně balon netrefil a za ním číhající Olić ho uklidil do prázdné brány. Chorvatský střelec ale jásal spíše symbolicky, při dobíhání balonu si totiž o tyč bolestivě narazil pravou ruku.

Do konce poločasu už se Bayern mnohokrát dopředu nepodíval, aktivity se sice ujali domácí, i přes šance Borowského nebo Almeidy ale vyrovnání nedosáhli. Naopak na 1:3 mohl, a rozhodně také měl, zvýšit Robben, po obětavé Müllerově práci se octil s balonem sám 25 metrů před prázdnou bránou, tu však nešikovně přestřelil.

O přestávce postihla Bayern nemilá starost, přivodil ji zažívací systém brankáře Butta, který vypověděl službu a do brány se tak po dlouhé době postavil nositel čísla 1, Michael Rensing. Úvodní okamžiky druhé půle vyplnili svou aktivitou domácí. Bavořané se přesto útočení nevzdávali, bohužel ale okna v domácí obraně netrestali. Nepovedlo se to ani v 53. minutě Gomézovi, který tváří v tvář Wiesemu dokázal soupeřova gólmana akorát kopnout do břicha a posléze nastřelit domácího obránce.

Pět minut na to bylo hostů ale už pořádné horko, na dlouhá nákop z vlastní poloviny naskočil Almeida, sklepl hlavou Marinovi který se pohodlně prosmýkl středem domácí obrany kolem Demichelise a situaci zachránil až fantastickým zákrokem Rensing.

Brémy se své aktivity nechtěli vzdát, trpěli však na katastrofické poziční práci obrany. V 67. minutě z úhlu proti Wiesemu sám běžel Müller, jeho nezištný centr však obrana dodatečně zlikvidovala. Tři minuty na to běželi tři červení na jedinného bílozeleného, Goméz se ale míče nevzdal a akce skončila nezdarem.

To mělo hosty brzo mrzet, v 74. minutě se Almeida pouze zastřeloval. Minutu na to už portugalský útočník přesnou střelou Rensinga překonal. Odpověď Bayernu na sebe nenechala dlouho čekat, za dvě minuty naprosto osamocený Van Buyten střílel mimo. Za další minutu se k přímému kopu postavil Robben a přesnou střelou do vzdálenějšího růžku alá Badstuber vrátil Bayernu vedení.

Werder závěrečnou čtvrthodinku vyplnil hrozivým tlakem na obranu hostů, když už však Marin vstřelil gól, bylo to pouze z ofsajdu. Další šanci domácích zmařil za dvě minuty Rensing. Na výsledku už nic nezměnila ani nebezpečná Kloseho hlavička a Bayern tak po osmé v řadě vyhrál, tentokrát v ostře sledovaném Klassikeru na půdě Brém v poměru 2:3.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsme v laufu a jdeme dál 1:3 FC BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

...jeee, Ribéry...a já už ani nedoufal, že bych ho ještě někdy mohl spatřit na trávníku...

Reagovat
smazaný uživatel

A je to.3:2.Jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke remíza!!!Jsme 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělej fotbal od Bayernu poslední dobou...jen tak dál akorád pozor na celkem nejistou obranu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele