29. kolo
04.04.2010 15:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim 4:0

Wolfsburg doma rozdrtil Hoffenheim a pokračuje v nahánění pohárových příček. Na pátý Werder ztrácí přesně 5 bodů, jelikož ale Brémy hrají finále DFB Pokalu, dá se očekávat, že i 6. příčka by na poháry měla stačit. Ačkoli už TSG opravdu nemá o co hrát, nebyli hosté zpočátku horším týmem, ovšem domácí vše utli góly - v polovině první půle se trefil Džeko, šest minut po přestávce ho dopnil Barzagli a slepené góly Misimoviće a Džeka patnáct minut před koncem dovršily výhru 4:0.

Trochu překvapivě to v úvodních minutách byli hosté, kdo určoval tempo. V 16. minutě Maicosuel svou hlavičku nenamířil správně. VfL stále poskytovalo hostujícím hráčům až příliš mnoho prostoru a ti ho ochotně využívali a tlačili na domácí obranu. Ve 24. minutě se v Ibisević prosadil proti třem obráncům v pokutovém území, ale Vlky zachránil skvělým zákrokem Benaglio.

Jen minutu poté uštědřil Wolfsburg hostům lekci z produktivity - Gentner nacentroval a Edin Džeko dal gól. Bosenský kanonýr tím zaznamenal už 17. branku v sezoně a u tohoto čísla nemělo zůstat. Hosté jakoby si v útočném snažení vzali oddechový čas, aby se s nečekaným stavem utkání srovnali. Po deseti minutách už ale opět zapnuli a v 38. minutě střílel v nebezpečné pozici nad branku Vukcević. Čtyři minuty na to ještě střílel placírkou Eduardo, Benaglio ovšem znovu zachytal a poločasový výsledek tak neodpovídal obrazu hry, ale obrazu produktivity jednotlivých mužstev - 1:0.

Hoffenheim měl špatný den, ve druhém poločase se k navázání tlaku z první půle ani nenadechl a už to bylo o dva góly - to se Barzagli prosadil po Misimovićově standardce a vstřelil svůj první bundesligový gól. Nadšení hostů rázem opadlo, přesto se ale musel mít Benaglio na pozoru, když z volného kopu střílel Salihović. V 64. už se na druhé straně v šanci zjevil Barzagli, ze 13 metrů ale mířil špatně.

Wolfsburg sice s žádnou velkou chutí k dnešnímu zápasu nepřistoupil, gólů však dával vpravdě přehršel. V 74. minutě pohotově levačkou zakončil Misimović a minutu na to gólově skončil souhru s Grafitem Džeko - 4:0. Bosenský kanonýr se tak dotáhl na první příčku v tabulce střelců, kterou sdílí s v tomto kole rovněž dvougólovým Kießlingem a s Kuranyim. Závěrečná čtvrthodinka mnoho zajímavého už zákonitě nepřinesla a Vlci z Wolfsburgu tak slaví nepříliš vybojované vítězství 4:0.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele