10. kolo
25.10.2009 17:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

VfL Bochum - Werder Brémy 1:4

Nepříjemné manko z první minuty musel Werder stahovat v Bochumi - se situací si však hosté z hanzovního města poradili elegantně a se vší suveréností vyhráli 4:1. Na Šestákovu branku odpověděl ke konci první desetiminutovky Hunt, na začátku té třetí poslal Brémy do vedení Marin. Takový stav vydržel až do druhého poločasu, kdy hosté utkání kontrolovali, své vedení ještě v poklidu navýšili a stáhli manko na vedoucí duo Bayer 04 a HSV na pouhopouhý bod.

Bochum do utkání vlétla se vší parádou a po 38 sekundách už domácí vedli - Ono vyslal na zteč Šestáka, ten si poradil s Wiesem a šokovaní hosté tak najednou o gól prohrávali. A nechybělo mnoho a vedení VfL mohlo být dvonásobné - ve třetí minutě zachránila hosty od pohromy tyč. Za čtyři minuty ještě točil volný kop do branky Fuchs, s jeho střelou si však Wiese tentokráte poradil.

Situace nakonec krutě vyústila pro domácí, místo 3:0 to náhle bylo 1:1 - Özil zase jednou centroval ze standartní situace, Pizzaro zase jednou hlavičkoval a jeho střelu ale do sítě usměrnil Aaron Hunt. To ochromilo pro změnu Bochum a Brémy se začaly pomalu, ale jistě dostávt do hry. Ve 28. hrozil z volného přímého kopu Naldo, ten samý hráč o dvě minuty později hlavičkoval po rohovém kopu těsně mimo.

O dvě minuty později ale už hosté vedení ukořistili - Marin trefil napoprvé Maritze, napodruhé ale už brankovou síť - poctivě zevnitř a otočil tak skóre ve prospěch Werderu svým prvním gólem v jeho barvách. Bochum se i nadále snažila hrát agresivně, ofenziva domácích však nevymyslela nic, na co by defenziva seveřanů nestačila - naopak hrozili právě hosté, ve 41. minutě ale Pizzaro svou šanci po přihrávce Hunta nevyužil a skóre tak v přestávce zůstalo takové, jaké bylo už ve 32. minutě.

Kdo by čekal, že do druhé půle vstoupí Bochum alespoň tak aktivně a chtivě, jako do té první, musel se nutně mýlit. Útočili a tlačili výhradně hosté, kteří chtěli na výsledku přidat nutnou pojistku. Ve 48. minutě hrozili Frings s Huntem, stejný hráč zkoušel štěstí i o pět minut později. Tři minuty na to byl v šanci Naldo, ani on však gól nevstřelil. Hosté hráli výborně, domácí naoplátku zatím stále jen urputně bránili.

Když polevila aktivita hostů, VfL přeci jen trochu vystrčilo růžky - jmenovitě to byl v 61. minutě Klimowitz a pět minut na to Azaouagh. Ani jeden však na Wieseho nevyzrál. To domácí neodradilo a jako by našli ztracenou energii z první půle, borci v modrém se tlačili dopředu. Všechnu snahu však bolestně utnul v 76. minutě Borowski. Bochum se poté už s výsledkem smířila a utkání se pouze dohrávalo. Gólovou tečku v nastavení ještě přidal Özil a Werder tak i přes znatelný odpor domácích vyhrál v Bochumi 4:1.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele