33. kolo
01.05.2010 15:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05 2:2

Už jen velké selhání připraví VfB Stuttgart o start v evropských pohárech v příštím roce. Svěřenci Christiana Grosse sice suverénně na domácím hřišti nepotvrdili formu nejlepšího týmu jara, přesto v posledním kole potřebují remízu na to, aby měli definitivu v postupu do Evropy.

Mainz přijel do Stuttgartu zjevně dobře naladěn a hrál svou chytrou poziční hru. Tuchelova jedenáctka by se v rozmezí 19. až 24. minuty dala nazvat jako bumerang, neboť hráči stíhali střílet a ještě se rychle vracet. Na Lehmannovi v domácí brance si ale postupně vylámali zuby Zabavník, Schürrle, Polanski a Bancé.

Přestože první polovina po této salvě šancí slibovala nadějnou druhou polovinu prvního poločasu, do konce první půle se již nic zajímavého nestalo a týmy tak do kabin odešly za bezbrankového stavu.

V druhém poločase se už ale tichý útočný arsenál hostí projevil naplno. Šimák byl na křídle nezastavitelný, před bránou našel Fathiho, jemuž se brilantně patičkou podařilo oklamat Lehmanna a poslat hosty v 52. minutě do vedení.

To však nebylo vše. Studená sprcha pro VfB nebrala konce. Opět zazářil Jan Šimák, který předložil míč Schürrlemu, jenž si z hranice ofsajdu obhodil Lehmanna a pak uspěl i v tvrdém souboji s Träschem. Christian Gross pak sáhl ke dvojímu střídání a vyplatilo se.

Rumun Marica totiž v rozmezí několika sekund vyrovnal. Kontaktní branku vstřelil po neuvěřitelném nedorozumění Bungerta s Wetklem. Druhou po Cacauově přihrávce z bezprostřední vzdálenosti.

Závěr pak přinesl vzrušující a hektické momenty. Marica s Träschem ale v 80. minutě měli mušky o pár centimetrů vychýlené, zatímco o pět minut později předvedl velkolepou jízdu Amri z Mainzu. Své sólo začal na vlastní polovině, pak ale nedokázal obejít Lehmanna a z malého úhlu zahodil svou šanci na to, stát se hvězdou utkání.

Přesto se dalo po devadesáti minutách hry v Mercedes-Benz Areně konstatovat, že ona týmy si své splnily.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele