12. kolo
07.11.2009 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 1:2

Wolfsburg dokázal otočit ve svůj prospěch souboj s Hoffenheimem díky dvěma slepeným brankám z úvodu druhé půle a uštědřil domácímu celku první domácí porážku v letošním ročníku.

Úvodní minuty patřili TSG, jehož hráči drželi mičudu na svých kopačkách a i díky přesným přihrávkám a kombinacím nepouštěli Vlky do hry. Hostující mužstvo nebralo úvodní náznaky z kopaček aktivnějšího Hoffenheimu vážně a zaslouženě inkasoval.

Josip Šimunič vyrazil středem hrací plochy na branku, přihrál na Maicosuela, jehož parádní centr dokázal elitní kanonýr Vedad Ibiševič umístit hlavičkou do branky i přesto, že byl obtěžován vracejícím se kapitánem Josuém. I po brance působila domácí družina lepším dojmem a mohla se radovat z vedení potvrzující branky, ale Maicosuel zklamal v zakončení.

První třetina utkání patřila výhradně Hoffenheimu, ale po ní již začali kousat i Vlci. První vážnější hrozbu pro brankáře Hildebranda obstaral Edin Džeko, s jehož nerazantní a nepovedenou střelou si skvěle vyběhnuvší brankář s menšími potížemi poradil. Po této příležitosti přišla hluchá desetiminutovka naplněná mnoha nepřesnostmi. Do poločas půlícího hvizdu se mohlo vedení TGS mohlo zvýšit, ale Sejad Salihovič trefil z přímého kopu pouze tyč.

Ještě než si mohli fanoušci užít druhou pětačtyřicetiminutovku, museli pořadatelé upravit síť na brance za Benagliem, která nebyla k břevnu pevně ukotvena. Podobné to bylo z pevností a součinností obrany Hoffenheimu, která se během první čtvrthodiny dopustila několika výrazných hrubek, které nemohli hráči Wolfsburgu nepotrestat.

Poprvé se hosté radovali v dvaapadesáté minutě. Isaac Vorsah neodvrátil míč a pomohl prodloužit míč soupeři, který se i díky dobré přihrávce Saschy Riethera a ještě lepšímu zakončení Zvjezdana Misimoviče mohl radovat z vyrovnávací branky. O pět minut později bylo v táboře ještě veseleji.

Isaac Vorsah špatně nahrál Beckovi, míče se zmocnil Džeko a odcentroval do pokutového území. V šestnácte si zpracoval míč Grafite a i díky lehké směr míče změnivší teči Comppera nasměroval Vlky k vítěznému konci. Po inkasované brance přebrala iniciativu a zvýšila tempo domácí jedenáctka, ale do žádné výraznější šance se dlouhou dobu nedostávala, neboť velmi dobrou práci odváděla obrana Wolfsburgu.

Zvýšit vedení mohl v třiasedmdesáté minutě Grafite, ale velkou šancí pohrdl. O několik minut později si připsal šanci i Hoffenheim. Christian Eichner skvěle zakroutil svůj přímý volný kop a Demba Ba byl velmi blízko teči, která by s největší pravděpodobností znamenala branku. Wolfsburg podržel výborným zákrokem Benaglio, který přímou střelu dobře vyrazil.

V závěru utkání už Hoffenheim otevřel obranu a to mohli hosté potrestat. Na Hildebranda se řítila hned trojice hráčů, jenže Edin Džeko nedokázal do takřka prázdné svatyně nasměrovat brankovou výzvu Saschy Riethera. Hoffenheim se již nedokázal dostat do žádné šance, ačkoli vytvořil v závěru velký tlak na celou defenzívu Wolfsburgu. Ten si připsal důležité vítězství, které znamená posun tabulkou a přiblížení se nejlepším mužstvům.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

džeko už není kanonýr jak minulou sezonu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele