5. kolo
12.09.2009 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - VfL Bochum 3:0

Hoffenheim se zvedá, po trochu šťastné výhře v Hannoveru poprvé zvítězil i doma, když bez problémů porazil Bochum. TSG pomohl brzký gól z kopačky Demby Ba, po přestávce ještě upravili na konečných 3:0 Obasi a Compper.

Domácí tým začal lépe a bochumskou defenzivu držel ve stálé permanenci. V sedmé minutě uvolnil Salihović skvělou přihrávkou Eduarda, jeho pokusu ale chloupek chyběl. Další střelu si připsal Beck, tu ještě hosté zvládli bez únohy, první gól tak dostali až v 16. minutě. Pfertzelova fatální chyba v rozehrávce nastartovala Salihoviće, od nějž se míč přes Ibertsbergera a Ibiševiće dostal až k Dembovi Ba, který ho neměl problém z pěti metrů zatlouct do sítě - 1:0.

Tlak Hoffenheimu však nepolevil, spíš naopak. V 19. minutě hlavičkoval Ba a míč musel z brankové čáry odvracet Epallé, následně těsně minul Salihović a jeho bosenský parťák Ibišević se nechal vychytat Heerwagenem. Další možnosti měli Obasi a Eduardo, neproměnili je a dosud bezzubí hosté mohli vyrovnat. Pfertzel v poslední minutě první půle z velké dálky napřáhl a trefil spojnici.

S výměnou stran nepřišla žádná změna ve hře a domácí měli i nadále jednoznačně navrch. Ve 48. minutě předvedl pěkné sólo Eduardo a nahrál Ibiševićovi, ten ale velkou šancí pohrdl. Druhá, uklidňující branka tak přišla až o deset minut později. Obasi nehledal žádného volného spoluhráče, místo toho zpoza vápna vypálil a míč zamířil přesně k levé tyči - 2:0.

Bochum svým představením jednoznačně zklamala a nic na tom nezměnil ani debutant Aydin, protože ani on nedal hostující ofenzivě potřebný impuls. V 79. minutě tak domácí uzavřeli skóre, když si po Salihovićově přímém kopu nikdo nevšímal Comppera a ten tak měl moře času k tomu, aby jen nastavil kopačku a lehce tak zvýšil na konečných 3:0.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele