7. kolo
27.09.2009 17:30 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Hertha BSC 5:1

TSG Hoffenheim na domácí půdě nezaváhal a jasně přejel hostující Herthu poměrem 5:1. Rázem se tak vyhoupl na třetí příčku za vedoucí dvojici Hamburk, Bayern Leverkusen. Hertha zůstala na příčce poslední a potvrzuje tak svojí letošní krizi.

Domácí vlétli na Herthu pěkně zostra od první minuty a přineslo to své ovoce. Hned z první akce zápasu se jim totiž povedlo skórovat. Sejad Salihović nacetroval před vápno, Chinedu Obasi hlavou míč posunul na nabíhajícího Vedada Ibiševiće, a ten z voleje vyběhnuvšího Tima Oche přesně k tyči obstřelil - 1:0.

To však nebylo ze strany Hoffenheimu vše. Již ve 4. minutě byl stav utkání 2:0 a trefil se opět Vedad Ibišević. Gól padl po bosenské spolupráci, když Sejad Salihović zahrával rohový kop a Vedad Ibišević se nikým nebráněn pověsil do vzduchu a míč hlavou přesně umístil do pravého horního růžku Ochsovi branky. Timo Ochs si svůj debut v dresu Herthy jistě představoval trochu jinak.

Domácí v tlaku nepolevovali a za další dvě minuty se po individuálním průniku mohl trefit Obasi, ale mířil jen do boční sítě. Herťané byli jako opaření a vůbec nevěděli, co hrát. Jejich přechod do útoku byl pomalý a hráči Hoffenheimu napadali hosty jako vosy. Nebylo tedy divu, že v 21. minutě korunovali domácí svůj tlak třetím gólem a trefil se kdo jiný než Vedad Ibišević. Celá akce započala u Carlsoe Eduarda, který krásně přenesl hru na Sejada Salihoviće, který poslal křižný pas napříč pokutovým územím Herthy. Tam jej zastihl Andreas Beck, vrátil jej do vápna a Ibiševićovi stačilo jen trknout hlavou do míče - 3:0

Hertha ovšem zbraně nesložila a nastavení první půle dokázala snížit. Za gól však můžou hosté vděčit genialitě Raffaela, který se šikovně vyprostil z obležení tří protihráčů, ale na poslední chvíli jej před pokutovým územím zastavil skluzem Andreas Beck. Zahrání volného přímého kopu se ujmul sám faulovaný a neporadil si vůbec špatně. Krásnou technickou ranou na bližší tyč totiž vymetl pavučinku a Timo Hildebrand mohl jen koukat, jak e míč odráží od tyče a končí za jeho zády - 3:1

V druhé půli nedokázali hosté navázat na její konec, a tak se iniciativy chopili opět domácí. Ojedinělou příležitost si Hertha vytvořila v 51. minutě, když se Nicu snažil chytře obstřelit Timo Hilderbanda, jenže ten jeho úmysl včas odhalil a neměl s tímto pokusem žádné problémy. Úřadovalo se ale na druhé straně, kde se domácí poněkud šťastně dostali ke čtvrtému gólu. Nadějnou akci Hoffenheimu dokázali hosté už už ubránit, ale při odkopu míče do bezpečí byla pouze nastelena noha Luise Gustava, od které se míč odrazil přímo do běhu Chinedu Obasiho, a ten poslal míč nekopromisně na zadní tyč - 4:0.

V 62. minutě přišel další gól a opět na straně domácích. Po rychlém přenesení hry na Vedada Ibiševiće se tento bosenský kanonýr proháčkoval až do vápna, kde byl velmi nešikovně faulován Marcem Steinem a hlavní rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Ten proměnil s naprostým přehledem Carlos Eduardo do protipohybu brankáře Ochse - 5:1

Utkání se pak již prakticky jen dohrávalo. Hertha si nedokázala vytvořit žádný dlouhodobější tlak, domácí kontrolovali povětšnou míč a když ne, tak se stáhli do obraného bloku a vyráželi na nebezpečné breaky. Ze dvou takových se málem střelecky prosadili nejprve v 76. minutě Demba Ba, minutu před koncem pak Chinedu Obasi, ale oběma hráčům scházela větší přesnost v zakončení. Utkání tak skončilo zaslouženou výhrou Hoffenheimu, který tak hopem přeskočil 4 soupeře v tabulce.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (3)

Přidat komentář
Arne

Immer wieder Herthaaa!!!

Zabereme a v Sinsheimu to umlátíme!

Reagovat
smazaný uživatel

Už by sme mohli zabrať.............GO HERTHA GO

Reagovat
Godwinson

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele