16. kolo
12.12.2009 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 1:1

Hoffenheim potřetí za sebou pouze remizoval a ztratil tak další drahocenné body, tentokrát v souboji s Eintrachtem. Frankfurt si ze Sinsheimu veze bod a zůstává tak na rozhraní horní a dolní poloviny tabulky.

První půle probíhala v režii domácích, ale mnoho šancí nepřinesla. Již úvodní akce zápasu si mohla připsat přízvisko gólová. Chinedu Obasi centroval od pravé lajny do vápna, kde si míč zpracoval Vedad Ibišević, avšak zezadu jej nedovoleně bránil Selim Teber. Hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Sejad Salihović, protože tradiční exekutor Carlos Eduardo seděl pouze na lavici náhradníků. Stav utkání byl tedy v 9. minutě 1:0.

Hosté v úvodní půli předvedli jen jednu nebezpečnější šanci, když Selim Teber zamířil z přímého kopu těsně nad Hildebrandovu branku. Hoffenheim se sice několikrát dostal do zajímavé přečíslení, ale žádná vážnější akce z toho nebyla.

Druhé dějství mohl gólově otevřít stoper domácích Marvin Compper, ale jeho hlavičce po rohovém kopu se postavil do cesty kapitán hostů Chris. Velkou šanci měl rychlík Obasi, když utekl všem svým strážcům po pravém křídle, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. A tak v 61. minutě udeřili z ničeho nic hosté. Pirmin Schwegler se ve středu hřiště uvolnil, napřáhl a vypálil směr brána. K jeho štěstí Timo Hildebrand zrovna chytal lelky, a tak se mu podařilo nachytat jej na švestkách - 1:1.

Rozlobený kouč domácích Ralf Ragnick poslal na hřiště brazilského míčového kouzelníka Carlose Eduarda a domácí stupňovali tlak. Hosté měli velké štěstí, když pár minut před koncem neodpískal hlavní sudí další poutový kop ve prospěch domácích, protože úmyslná hra rukou stopera Russe byla neoddiskutovatelná. V nastaveném čase povystrčili růžky i hosté a po rohovém kopu pálil z hranice velkého vápna vysoko nad obránce Chris. Utkání tak skončilo remízou, ale hlavně domácí mohli litovat, že lépe nevyužili svých šancí.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele