2. kolo
16.08.2009 17:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Schalke smetlo Bochum 3:0 a je první

Schalke se první domácí zápas sezony vydařil, ve Veltins Areně slavilo nad rivalem z Bochumi jasnou výhru 3:0. Felix Magath se tak po několika týdnech opět dostal se svým týmem na úplný vrchol tabulky.

Na první gól si museli diváci počkat až do 38. minuty. To totiž svou první ligovou branku vstřelil mladičký záložník Christoph Moritz. Vedení ještě do konce poločasu stihl navýšit bek Heiko Westermann, poslední gól pak padl 12 minut před koncem. Svůj desátý zásah za Schalke si připsal Jefferson Farfán.

Přestože tým z Gelsenkirchenu v minulém kole porazil Norimberk 2:1, kouč Magath byl s výkonem svého týmu, především ve druhém poločase, hrubě nespokojen. S dnešním zápasem mohl být zkušený kouč daleko spokojenější, Schalke se totiž po dlouhých 18 měsících podívalo na první místo Bundesligy.

Domácí si byli vědomi špatného výkonu z Norimberku, na ten ale dali rychle zapomenout. Během první půlhodiny se do šancí postupně dostal Kevin Kuranyi, Jefferson Farfán i Carlos Zambrano, ani jeden ale na Philippa Heerwagena v brance hostů nevyzrál. První gól zápasu tak přišel až o osm minut později, ve 38. minutě. Šťastným střelcem se stal teprve devatenáctiletý talentovaný záložník Christoph Moritz, který využil skvělé práce Ivana Rakitiče na levé straně. Pro nadějného záložníka to znamenalo vůbec první branku v profesionálním fotbalu - 1:0.

Na druhý gól už nemuseli příznivci domácích dlouho čekat, konkrétně do 45. minuty. Krásnou akci Rakitiče a Farfána korunoval pojišťovací brankou na 2:0 krásnou střelou k pravé tyči německý reprezentační obránce Heiko Westermann. Heerwagen neměl ani podruhé šanci gól odvrátit.

Necelou čtvrthodinku před koncem se mezi střelce zaslouženě zapsal také Farfán. Holandský útočník si několikrát vyměnil míč se svým útočným kolegou Kuranyim, a poté napálil míč za opět bezmocného gólmana Heerwagena. Gelsenkirchenský tým se tak po dvou kolech dotáhl na Wolfsburg, se kterým po úvodních dvou kolech vévodí německé Bundeslize.

Autor: Anna-Marie Kroupová / football365.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Dal by z nás dneska někdo 10000 Kč na Schalke ??? !!!! Věří mu někdo ???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele