26. kolo
12.03.2010 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - VfB Stuttgart 2:1

Schalke v předehrávce přetlačilo Stuttgart a díky výhře 2:1 se dostalo alespoň na den do čela bundesligy, z nějž ho pravděpodobně sesadí zítra Bayern. V dobré formě hrající hosté sice měli více ze hry, domácí tým si ale vypracoval více šancí a v gólové desetiminutovce z počátku druhého poločasu se mu zadařilo lépe než soupeři.

Střetnutí začalo ve slušném tempu a z obou stran poměrně otevřeně. Zatímco Stuttgart se snažil tvořit a v prvních dvaceti minutách měl míč na kopačkách dvě třetiny času, Schalke se svými kontry bylo nebezpečnější. V patnácté minutě jeden takový rychlý útok potáhl Farfán a Kuranyimu při snaze zakroutit míč na zadní tyč kousíček chyběl. Dlouhán v domácích barvách pak Lehmanna ohrozil ještě o chvíli později, kontakt s hostujícím brankářem mu ale byl odpískán jako útočný faul.

Hosté se do šance poprvé dostali až v 35. minutě, ovšem hned to byla naprostá tutovka. Po akci Träsche a Khediry se Pogrebňak objevil sám před Neuerem, ten ale pohotově vyběhl a střelou ruského útočníka zneškodnil nohou. Několik okamžiků nato byl v dobré pozici po Hlebově přihrávce Kuzmanović, vystřelil ale slabě a Neuer neměl problém. Hned dvě šance pak nabídla poslední minuta první půle, na jedné straně Kuranyiho hlavičku lapil Lehmann a za hosty nepřesně mířil Cacau.

Magath poslal do druhé půle Baumjohanna s Eduem a byl to právě druhý jmenovaný, kdo ukončil čekání na gól takřka okamžitě po návratu z kabin. Kluge se snažil najít v pokutovém území Kuranyiho, chytrý pas odvrátil Tasci jen ke kopačkám střídajícího Brazilce a ten míč bez váhání uklidil k tyči - 1:0. Jenže z vedení se domácí neradovali moc dlouho, vydrželo jim konkrétně jen do 50. minuty. Pak si na Gebhartovu standardku naběhl na zadní tyči Tasci a poměrně snadnou hlavičkou napravil své předchozí zaváhání - 1:1.

Při vyrovnávacím gólu na Tasciho zapomněla dvojice Westermann - Kuranyi a i oni si to brzy u svých fanoušků vyžehlili. V 55. minutě nevyšla Stuttgartu po standardce Schalke ofsajdová past, takže domácí bek měl dost času na přihrávku, kterou Kuranyi zblízka dostal do sítě a v tabulce ligových kanonýrů se opětovně dotáhl na leverkusenského Kießlinga - 2:1. Za pár minut hledal tentokrát Kuranyi na malém vápně Edua, ten ovšem míč před poloprázdnou brankou minul.

V 68. minutě měl vyrovnání na kopačce Gebhart poté, co v souboji přetlačil Bordona, jenže právě něj pak z nadějné pozice nastřelil. Švábové v posledních dvaceti minutách měli tlak, jenže žádnou vyloženou šanci si nevypracovali a ani nedostali pokutový kop, když se po souboji s Rafinhou poroučel k zemi Kuzmanović. To Schalke bylo mnohem blíže k pojistce než soupeř k vyrovnání, Westermann ale po závaru v šestnáctce přestřelil a Kuranyi v úplně poslední minutě hlavičkoval vedle. To ale Königsblauen mrzet nemusí, tři body jsou jejich.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele