29. kolo
03.04.2010 15:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Bayern na Schalke vyhrál i i podruhé a vrací se do čela

Bayern si zatím v rozhodující fázi sezony vede výborně, v třetím těžkém zápase vybojoval třetí zasloužené jednobrankové vítězství. Stejně jako před týdnem a půl Bavoři po celý průběh hry kontrolovali balon a domácí je zlobili svou agresivitou v osobních soubojích, za kterou narozdíl od hostů nebyli trestáni. Gólově přišlo rozhodnutí už v první půli, když během dvou minut skóroval po hrubých chybách domácí obrany nejdříve Ribéry a po něm Müller. Schalke za 6 minut odpovědělo gólem Kuranyiho a pět minut před poločasem byl vyloučen Altintop. I s takovou situací si ale Bayern poradil a druhý poločas zkušeně dohrál do vítězného konce.

Trochu překvapivě se Van Gaal rozhodl udělat nevynucenou změnu ve vítězné sestavě proti ManU, Badstuber se posunul do středu na úkor Demichelise a na kraji ho nahradil Contento. Do středu zálohy se vrátil Schweinsteiger. V základu se naopak udržel Hamit Altintop.

První minuty ubíhaly v tradičně oťukávacím tempu a i to i přes to, že oba týmy se znají víc než dobře. První poznamenáníhodnou střelu si připsal ve 14. minutě hostující kapitán Van Bommel, Neuer však mohl být klidný. Naopak neklid do bavorského sektoru vnesla situace z 12. minuty, kdy do Van Buytena vlétl Farfán a obloukem se zkácel. Manuel Gräfe sice ukazoval směrem od puntíku, ovšem belgický stoper si poškodil koleno a už ve 22. minutě musel být střídán Demichelisem.

Bayern hrál svojí hru, kontroloval balon a domácí k němu příliš nepouštěl. Ti reagovali agresivitou sobě vlastní a ta se jim v důsledku vymstila - Bordon pár metrů před pokutovým územím žlutě sejmul Müllera, z následného rohu doputoval míč ke Schweinsteigerovi, který sklepl ve vápně fatálně osamocenému Ribérymu a francouzský záložník si prvním dotykem balon zpracoval a bez odrazu ho druhým poslal do sítě - 0:1.

Königsblauen sotva rozehráli a už bědovali podruhé - tentokráte domácí obrana nechybovala pozičně nýbrž personálně. Rafinha se nevyrovnal s presinkem Altintopa, ten míč posunul za obranu Olićovi, jež pod tlakem dobíhající obrany přihrál Müllerovi před prázdnou bránu - 0:2.

S Schalke to tedy zatím vypadalo hodně špatně, přesto se domácí dokázali vrátit do zápasu. Ve 31. minutě centroval z levé strany Rafinha a tehdy ještě jedinný nejlepší střelec Bundesligy Kuranyi ho hlavičkou umístil do sítě. Jednogólový rozdíl byl sice pro Schalke na pohled příznivější, avšak bodově stále stejně hodnocený. Málo však platné, Bayern měl i po obdrženém gólu zápas pod kontrolou a plány mu narušil až horkokrevný Altintop.

Turek nejprve v útočném pásmu slovně, a snad i fyzicky, napadl asistenta rozhodčího, za což byl potrestán žlutým trestem, a 4 minuty přd koncem první půle podrazil na půlce Bordona a i druhá žlutá karta tak byla stejně zasloužená jako první. Nutno poznamenat, že pár minut předtím nechal rozhodčí Gräfe bez karetního trestu zákeřný faul Bordona zezadu na Müllera. Místo aby se hrálo 10 na 10 tak mělo v poli o jednoho hráče víc Schalke04, do poločasu však nic kloudného domácí nevymysleli.

To stejné by se dalo prohlásit i o celé druhé půli. Schalke sice bylo agresivní, přesto však bylo snažení domácích pouze tendenční a navíc stížené profesorskou hrou Bayernu. Hosté totiž přesně věděli co a jak, zkušeně drželi balon a kontrolovali jednogólový náskok. Náznaky šancí přišly a v dlouhém, čtyřminutovém, prodloužení. Kuranyi ovšem hlavičkoval mimo a ani Gómez se proti rozhozené domácí obraně z brejku neprosadil. Jalové Schalke tak podlehlo Bayernu v poměru 1:2 a na čelo Bundesligy znovu usedá Mnichov.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 a Schalke bude mistrem

Reagovat
smazaný uživatel

mam naprosto stejny tip, ale aby to nebylo bayernu lito, tak postoupi v lize mistru

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 a BAYERN bude MISTREM

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 At se nehadate.

Reagovat
smazaný uživatel

a mistrem bude Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern- Die Meister

Reagovat
smazaný uživatel

Ribery

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester potvrdí domácí formu: tipuju 3:1 Manchester

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele