22. kolo
13.02.2010 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Hertha BSC - 1. FSV Mainz 05 1:1

Hertha počtvrté v řadě doma pouze remizovala, dnes si z Olympiastadionu odváží šťastný bod Mainz. Domácí tým, jak už je jeho zvykem, prospal první poločas a Bancého brankou prohrával, po změně stran sice rychle vyrovnal a soupeře dále mačkal, na víc než na remízu 1:1 to ale nestačilo.

Berlíňané, kteří nastoupili poprvé s Romanem Hubníkem v sestavě, se od začátku snažili o vydobytí si tlaku, jejich aktivita ovšem vyšla naprázdno a po čtvrthodině takřka úplně ustala. Hosté se nikam nehnali, pouze odráželi nejapné pokusy soupeře, které v drtivé většině připadů postrádali jakoukoliv myšlenku.

Mainzský brankář Müller se v první půli zapotil snad jen při střele Kringeho, která skončila na horní síťce, jinak ale bylo více nebezpečno na druhé straně. Nejprve po spolupráci s Bancém střílel hodně nepřesně Szalai, ve 37. minutě si pak oba roli vyměnili a byl z toho vedoucí gól. Szalai našel svého útočného parťáka na zadní tyči a Bancé perfektním volejem poslal 1. FSV do vedení.

Domácí mužstvo bylo při odchodu do kabin hlasitě vypískáno a nutno říct, že mu to prospělo. Po obrátce se totiž jeho hra změnila o 180 stupňů a hned v 51. minutě přišla odměna v podobě vyrovnání. Raffaelův roh prodloužil Cícero na zadní tyč, kde míč šipkou dopravil do sítě Ramos.

Vyrovnávací trefa vlila berlínskému celku do krev do žil a hosté z Falcka se zuby nehty bránili. V 60. minutě se z levé strany dostal do zakončení Cícero, jeho střelu nebezpečně tečoval Svensson, ale Müller parádně míč vyrazil. Chvíli nato Raffael uvolnil Kringeho, tomu ale míč sjel z kopačky a bylo po šanci.

Hertha hnaná vpřed svými fanoušky, kteří i přes relativně nízký počet vytvořili skvělou atmosféru, hrála nadále prim a v 78. minutě byla málem odměněna. Po pravé straně se přehnal Ramos přes Fathiho, jenže svoji bombou orazítkoval jen břevno. Závěrečnou příležitost utkání měl Cícero, na dlouhou nohu ale Müllera nepřekonal, a tak Hertha opět ztratila.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

IMMER WIEDER HERTHA!!!!!!!!!!

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Síce som ten zápas nevidel, ale podľa toho čo tu čítam, sme boli určite lepším týmom.....škoda, mohli sme vyhrať.....snaď vyhráme vo freiburgu.......

Reagovat
Arne

Jo, to jsme byli... Kolikátý to zápas už, docela mě to začíná nervovat. Příští týden musíme zvítězit, konkurenti mají těžký los, je potřeba toho využít.

Reagovat
smazaný uživatel

No ano, to už musíme...............

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele