27. kolo
21.03.2010 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - Schalke 04 2:2

Schalke mohlo využít proher svých konkurentů a dostat se do čela, i přes výborný výkon v Hamburgu se mu to ale nepovedlo. Ve velmi kvalitním zápase měli sice hosté hodně šancí, jejich efektivita ale dnes vázla, a i když stačili skóre otočit, HSV nakonec vybojovalo vyrovnání na 2:2.

Vstup do utkání ale měli lepší domácí, a byť jako první zahrozil střelou z úhlu na druhé straně Kuranyi, mohli jít také brzy do vedení. V patnácté minutě se do Trochowského prudké standardky ukázkově položil van Nistelrooy, jenže těsně minul pravou tyčku branky. Poté se ale začalo prosazovat víc a víc Schalke, které málem dostal do sedla Rozehnal. Český stoper HSV katastrofálně ztratil míč, načež Farfán s Kuranyim uháněli sami na jediného obránce, prve jmenovaný ale nahrál příliš nepřesně a brankář Rost tak mohl zasáhnout.

Hamburští ve finální fázi postrádali přesnost, nebezpečnější tak byli i nadále hosté, kteří vzadu pramálo dovolili a herně svého soka předčili. Na umělecký dojem se ale ve fotbale nehraje a ve 40. minutě se mohli radovat domácí. Trochowskému se naskytla příležitost zahrávat přímý kop z dobré pozice, Neuer nepříjemnou střelu vyrazil jen před sebe, kde se ovšem nacházel van Nistelrooy a ten se v těchto situacích nemýlí - 1:0.

Po obrátce se pokračovalo v zajetých kolejích, šancí ovšem bylo poskrovnu až do 62. minuty. To centroval z levé strany Baumjohann a Rozehnal míč prodloužil až ke Kuraniymu, který ho u zadní tyče poslal hlavou do sítě - 1:1. To z hostující radosti ale nebylo vše, chvíli nato totiž fauloval van Nistelrooy Baumjohanna ve vlastní šestnáctce a sudí Stark neváhal. K penaltě se postavil Rakitić a pevné nervy musel prokázat nadvakrát, i v opakované exekuci ale byl úspěšný - 1:2.

Pět minut po druhé brance se lámal zápas, když utekl hostující Edu a dokonce i obešel Rosta, na brankové čáře ale nadvakrát zasáhl Rincón a udržel HSV ve hře. V 77. minutě pak předvedl na levé straně pokutového území brilantní akci Trochowski, kterou na zadní tyči zakončil do prázdné branky Pitroipa - 2:2. Za dvě minuty se mohl stav měnit znovu, Baumjohannova pumelice ale skončila na břevně Rostovy svatyně. V závěru si pak vypracovali tlak domácí hráči a Neuer musel být v pozoru, na dělbě bodů se ale již nic nezměnilo.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele