6. kolo
19.09.2009 15:30 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim 2:4

Gladbach začal doma proti Hoffenheimu senzačně a po dvaceti minutách vedl o dvě branky, hosté se ale zvedli ze dna, brzy snížili a drtivým závěrem strhli skóre na svoji stranu. Po výhře 4:2 tak zůstávají čtyři zápasy neporaženi a derou se tabulkou nahoru.

TSG nastoupilo od posledního úspěchu proti Bochumi v nezměněné sestavě, v domácí brance stál poprvé v sezóně uzdravený Logan Bailly. Jeho spoluhráči mu zpočátku dávali čas na rozkoukání se a sami se hnali do útoku. V prvních náznacích jim ovšem chyběla preciznost ve finální fázi a k prvnímu gólu tak musela vést obrovská individuální chyba hostí. Tu předvedl v 10. minutě Gustavo, načež Bobadilla rychle nahrál Arangovi a ten střelou z 20 metrů poslal domácí do vedení - 1:0.

Hoffenheimští poté převzali iniciativu a zdálo se, že vyrovnání je otázkou času. Jenže chyba lávky, v 17. minutě kapitálně chyboval tentokrát Hildebrand, jenž Bobadillovu střelu jen vyrazil před sebe a dorážející Colautti neměl zblízka problém - 2:0. Hříbata tak byla na koni, ovšem poté si neodpustil zaváhání ani brankář na opačné straně hřiště. Bailly podcenil ve 21. minutě Salihovićův přímý kop a ten, byť byl zahráván z velkého úhlu, zaplul do sítě - 2:1.

Najednou bylo vše zase naprosto otevřené a hosté se hnali za vyrovnáním. Další standardky se ujal Salihović a tentokrát jeho pokus prolétl těsně vedle, střela Eduarda šla zase příliš vysoko. Za svým prvním letošním gólem se poté dral Ibišević, na poslední chvíli ho ale zneutralizoval domácí obránce Dante. Gladbach byl nebezpečný spíše z brejků, ještě do přestávky však zahrozil jiným způsobem - ze vzduchu prostřednictvím Brouwerse, který si vylámal zuby na Hildebrandovi.

Do druhého poločasu se změnily strany, nikoliv však obraz hry. Nejprve sice vyslal vyrovnou střelu domácí Marx, poté se ale zase dostávali ke slovu hosté z Kraichgau. V 50. minutě se zjevil v šanci Obasi, ale počítal si nedůsledně a podobně si vedli v dalším průběhu hry Ba, Salihović a znovu Obasi. V 69. minutě musel předvést své umění Hildebrand, když střílel Matmour, na opačné straně hřiště se nenechal zahanbit ani Bailly, jenž zasahoval proti přímému kopu Eduarda.

S blížícím se koncem zápasu Hoffenheim přidával na obrátkách a jeho tlak byl stále větší. Obranný val Borussie nakonec nevydržel v 86. minutě, když Salihović našel střídajícího Maicosuela a ten zblízka srovnal - 2:2. To ovšem nebylo zdaleka vše. V 89. minutě nacentroval Eduardo a zcela volný Obasi hlavičkoval přesně - 2:3. Domácí už nebyli schopni odpovědět a naopak ještě dostali další branku, když v první nastavené minutě uzavřel na konečných 2:4 Ba.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele