2. kolo
15.08.2009 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Werder Brémy 1:1

Bayern doma pouze remizoval s Werderem Brémy a ani napodruhé tak nevyhrál. Domácí byli celý zápas lepším týmem, ale nedokázali své šance využít a tak zápas skončil dělbou bodů.

První půlhodinku se oba týmy jen tak oťukávaly a kromě střel z dálky Schweinsteigera a Fritze po individuelních akcích se to moc šancemi nehemžilo. Větší vzrušení přišlo až v 29. minutě a to před brankou Bayernu. Po faulu Pranjiće zahrával Mesut Özil standardní situaci, kterou posadil na hlavu jednomu ze svých spoluhráčů a míč k údivu všech se donesl až na zadní tyč, od které se odrazil zpátky do hřiště.

O deset minut později, konkrétně v 39. minutě se ale hosté mohli již naplno radovat. Po pěkné kombinační akci středem hřiště se míč dostal až k Aaronu Huntovi na křídlo a ten je poslal pod sebe do vápna na Özila. Ten si ho jedním dotykem zpracoval a druhým jej poslal umístěnou ranou na zadní tyč - 0:1. To bylo z první půle vše.

Do druhé trenér Bayernu Luis van Gaal poslal místo první půli nevýrazného Kloseho chorvatského útočníka Ivicu Oliće, který dokázal hru Bayernu více rozproudit. V 50. minutě po rohovém kopu Wiese promáchl míč, avšak ve velké tlačenici jej hráči Bayernu nedokázali usměrnit do branky. Hned z protiútoku zahrozili Brémy, ale Sanogo mířil nepřesně.

V 61. minutě Olić dobrým presinkem nenechal Mertesackera napokoji, ten ztratil míč, ale Olić zblízka Wieseho nedokázal překonat. O čtyři minuty později, to už byl na hřišti Franck Ribéry, se právě tento francouzský štírek prosmýkl po levé straně hřiště kolem Fritze a nacetroval míč do vápna. Olić si dokázal míč zpracovat hrudí, ale následná střela mířila jen do míst, kde stál právě Wiese.

V 69. minutě z ojedinělé akce Brém zahrozil ranou z dálky Boenisch, ale střela postrádala větší přesnost. V 72. minutě se ale slavilo na druhé straně. SuperMario Gómez se poprvé v lize gólově prosadil v jiném dresu, než v tom stuttgartském. Lahm na pravé straně hřiště zacvičil s Boeinischem, poslal prudký centr na přední tyč, kde již číhal za bukem Gómez a zblízka nedal Wiesemu šanci - 1:1. Trenér Brém Schaaf následně Boenische stáhnul ze hřiště a nahradil jej Duško Tosićem.

Bayernu bylo v těchto minutách plné hřiště. Klub z Mnichova to zkoušel středem i po stranách, ale defenzíva Brém byla dobře konsolidovaná. O převaze domácích svědčí i držení míče v procentuálním poměru 69:31. Hráči Bayernu zkoušeli často obranu Brém překonat pomocí vtipné přihrávky za obranu, ale tyto akce domácích zpravidla zastavoval praporek pomezního sudího. Jedenáct odpískaných ofsajdů na straně Bayernu je vážně moc, zatímco hráči Brém se v postavení mimo hru neocitli ani jednou za zápas.

Utkání se chýlilo ke konci a žádná výraznější šance nepřicházela na jedné či druhé straně. V 90. minutě se sice Sanogo dostal po centru Tosiće k hlavičce, ta ale rozhodně neměla gólové paramatry. A tak utkání skončilo 1:1, přičemž to budou hlavně domácí, kteří mohou tohoto výsledku litovat.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bayern konečně ukáže kvality a rozmete Brémy 3:0 FC BAYERN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

no ja si nemyslim ze rozmete...bude to tezke utkani,.,..Bremy zklamaly v prvnim utkani..tak maji taky co dohanet a budou chtit bodovbat...mela by byt jednicka ale muze se zrodit plichta necekane

Reagovat
smazaný uživatel

www.fcbayernfans.webnode.sk Super stranka Bayernu Slovenksa a ceská

Reagovat
smazaný uživatel

www.fcbayern.cz

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

jedině Brémy 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně NE Bayern!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Over 2,5

Reagovat
Špilmachr

Remízka

Reagovat
Devil

Ti to pekne serou...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele