13. kolo
21.11.2009 15:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

1. FC Köln - TSG Hoffenheim 0:4

Hoffenheim potvrdil, že má celkem slušnou formu, a ze hřiště 1. FC Köln si veze drtivou výhru 4:0. O ní hosté rozhodli již v úvodu a zajistili si tím pohodu v dalším průběhu utkání, domácí naopak navázali na herně špatné představení z Berlína a tentokrát selhali i výsledkově.

TSG 1899 vlétlo do RheinEnergieStadionu jako velká voda a už v páté minutě jej mohlo hřát vedení, když Maicosuel přihrál Eduardovi a ten fulminantní střelou z dálky trefil pravý dolní roh branky - 0:1. Aktivita hostí ale vedoucí trefou nijak neutrpěla, spíše naopak, a v 11. minutě přišel další gól. Eichnerův centr neodvrátil Brečko a Obasi to měl se zakončením snadné - 0:2.

Hoffenheim dominoval a utkání vypadalo jako hra kočky s myší, ve 14. minutě mohli být navíc domácí hodně rádi, že sudí Brych neukázal na penaltový puntík po zákroku Mohamada na Obasiho. Hosté skvěle kombinovali a nepustili Kozly vůbec k míči, jedinou vadou na kráse ale bylo proměňování šancí. Hned dvakrát mohl přidat svůj druhý gól v zápase Eduardo, ale vždy mířil vedle, Šimunićovu hlavičku zase na čáře zastavil Ehret. Do poločasu ještě měl příležitost také domácí Novaković, ale Hildebrand byl u míče rychleji.

Po obrátce přišel na hřiště nový hráč na každé straně, na hře to ale nic nezměnilo. Ze druhého poločasu navíc nebyla odehrána ani celá minuta, když se přes Pezzoniho prosadil Ba a střelou k levé tyči upravil na 0:3. To už na hřišti nebyl ani Novaković, ani Brečko - oba slovinští reprezentanti byli velmi ukřivdění, že se museli z oslav z postupu na MS vrátit již ve čtvrtek, a na jejich výkonu to bylo znát.

To Hoffenheim takové problémy nemá a i v druhé půli si na hřišti dělal, co se mu zlíbilo, čtvrtému gólu z kopačky Gustava ovšem stála v cestě tyč. Köln pak zvýšil úsilí a v 70. minutě měl dokonce šanci, Freis ale trefil jen Hildebranda. V závěru už šancí ubylo, přesto ještě jeden gól přišel. V 90. minutě fauloval Geromel Ibiševiće na hranici vápna, sudí Brych posoudil situaci jako penaltovou a sám postižený bombou doprostřed brány stanovil konečných výsledek 0:4.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele