6. kolo
27.09.2008 15:30 CET
5 : 4
(4:2)

Reportáž

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 5:4

Brémy potvrdily vzestup formy a v překrásném utkání doma přestřílely Hoffenheim v poměru 5:4. Bundesligový nováček sice smazal třígólový náskok domácích, deset minut před koncem však o osudu utkání rozhodl Özil.

Utkání začalo zostra z obou stran, nejprve v šestnáctce o vlásek minul míč volný Ba, na druhé straně Özcan utnul akci Rosenberga. V 8. minutě však již uhodilo a domácí vedli. Na levé straně zakombinovali Hunt s Özilem a druhý jmenovaný parádní střelou otevřel skóre – 1:0. Hosté se o odpověď snažili záhy, nejprve Ba nemířil vedle, v 15. minutě se však stejný hráč prosadil. Svého útočného parťáka našel skvělým pasem za obranu Ibisević a Ba střelou do protipohybu Wieseho vyrovnal – 1:1.

Za další minutu však již znovu vedl Werder. Rosenberg našel zprava v pokutovém území Pizarra, který efektní, ale i efektivní patičkou rozvlnil síť – 2:1. Domácí se však nenasitili, dále útočili a výsledkem byla třetí branka ve 21. minutě. Po Özcanově zaváhání se dostal k míči Diego, který příliš dlouho neotálel a tvrdou střelou z třinácti metrů zvýšil na 3:1. Zanedlouho se TSG opět pokusilo o odpověď, Obasi však zblízka trefil pouze tyč.

Strhující tempo zápasu pokračovalo, nejprve Rosenbergovu střelu Özcan zneškodnil, ve 30. minutě však již domácí vedli třígólovým rozdílem. Odražený míč se dostal za hranici šestnáctky k Huntovi a ten parádní ranou trefil pravý horní roh branky – 4:1. A opět se po domácím gólu začali tlačit do ofenzivy hosté, Salihović se postavil k přímému kopu a trefil břevno, následnou střelu Gustava odvrátil hlavou Pizarro. Ve 36. minutě si Salihović předešlou situaci zopakoval s tím rozdílem, že tentokrát již mířil přesně k tyči – 4:2.

Po obrátce utkání svou úroveň neztratilo, jen se pro změnu více snažil Hoffenheim. Salihović znovu zahrozil přímým kopem, tentokrát však zaúřadoval Wiese. V 61. minutě ale zavadil Diego o Weisovy nohy a kopala se penalta, kterou chladnokrevně proměnil Ibisević – 4:3. Krátce poté bylo domácím ještě hůře, Ibisevićův postup na branku zastavil faulem Mertesacker a německý reprezentant musel předčasně do sprch.

Hosté naladili na ještě více ofenzivnější notu a v 71. minutě výhodu jednoho muže v poli využili. Salihovićův rohový kop našel na zadní tyči hlavu Comppera a ten s trochou štěstí vyrovnal na 4:4. S jídlem roste chuť a nejinak tomu bylo u Hoffenheimu, jeho útočná snaha však ke gólu nevedla a naopak udeřili domácí. V 81. minutě vyslal Vranješ pasem vpřed Özila, který střelou k přední tyči dal na 5:4. O dvě minuty později to mohlo být opět nerozhodně, Obasi však z voleje nastřelil pouze břevno a tak po skvělém přestavení obou týmů bere všechny body Werder.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

verim hoffenheimu vyhra hostu 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

tak to byl mač.9. branek?? no myslím si že obě mužstva hrali bez obran

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele