22. kolo
01.03.2009 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Bayern Mnichov 0:0

Bayern nedokázal využít 75 minut početní převahy a pouze remizoval v Brémách, které tak po průběhu utkání asi mohou být rády za bod, i když mohli brát i všechny tři.

Utkání začalo poměrně ve vysokém tempu. Už ve 4. minutě Diego nahrál na levý kraj šestnáctky Özilovi, který po zemi nebezpečně vypálil a Rensing s pomocí tyče míč vytěsnil. O pár chvil později na druhé straně Zé Roberto vyslal do úniku Hamita Altintopa, jehož střelu vyrazil Vander a Mertesacker zabránil Ribérymu v dorážce.

V desáté minutě si Diego krásně patičkou posunul míč do běhu a prudce nacentroval před bránu hostů, ale Demichelis míč stačil odvrátit. O minutu později se Bastian Schweinsteger dostal k táhlé střele zpoza šestnáctky, která těsně minula vzdálenější růžek Vanderovy brány.

Ve 14. minutě si Ribéry s Hamitem Altintopem pohráli s balónem u pravé lajny, Pasanen ve snaze odvrátit nebezpečí jim míč ukopl, ale tak nešťastně, že tím vyslal na bránu Kloseho, který přihrával do vápna Borowskému a ten těsně minul.

15. minuta byla klíčová pro celý zbytek utkání. Per Mertasacker podklouzl, Bastian Schweinsteiger ho obral o míč a řítil se spolu s Frackem Ribérym na Vandera s Naldem. Schweinsteiger se ještě pokusil kličkou oklamat Nalda, ale ten ho stáhl a uviděl poprávu rovnou červenou kartu, čímž se Bayern dostal po zbytek zápasu do početní výhody. Jelikož se faul stal ještě před vápnem, tak se kopal pouze přímý kop na bránu, z kterého ale hosté nic vytěžit nedokázali.

V 19. minutě Fritz krásným centrem vyslal Pizarra do úniku, ale pomezní byl proti. Tři minuty nato Hamit Altintop přihrával Ribérymu do vápna, ten kulišácky míč pustil za sebe, kde již číhal Miroslav Klose, ale pomezní opět mával praporkem.

Další šance přišla až v 41. minutě a to na straně Bayernu. Zé Roberto si narazil se Schweinsteigrem, krásně dal míč do vápna pod sebe na Borowského, ale ten vypálil jen do Vanderových nohou. O chvilku později z podobné akce pálil z levého křídla Franck Ribéry, ale Vander opět zázračně míč vyrazil nohama. Ke všemu bylo máváno ofsajdové postavení francouzského internacionála. To bylo z první půle vše.

Do druhé nastoupil místo Bastiana Schweinsteigra překvapivě Lukas Podolski, který si i vytvořil první šanci druhé půle. V 47. minutě se kličkou do středu z pravého křídla dostal až před šestnáctku domácích, ale jeho střela mířila hodně nad bránu Werderu.

Další šance přišla až v 58. minutě, kdy se aktivní Franck Ribéry proháčkoval až před vápno domácích, ale jeho střela po zemi minula svůj cíl. Hned z protiútoku zahrozil Werder, když se Řek Tziolis odvážil k tvrdé ráně z dálky, ale ta mířila těsně nad Rensingovu bránu.

Největší šance domácích přišla v 72. minutě, když po stadardní situaci zahrávané Özilem se míč po hlavičce ve skrumáži dostal k zcela osamocenému Claudio Pizarrovi, který z bezprostřední blízkosti netrefil bránu. Bayern se ale nechtěl nechat zahanbit a hned z protiútoku si vytvořil šanci s gólovými parametry. Zase v tom měl prsty Franck Ribéry, který si krásně pohrál s míčem na levém křídle, procpal ho zpět do vápna, kam si z postu levého obránce sběhnul Zé Roberto a svojí dělovkou pěkně prověřil Vandera.

Po zbytek zápasu Bayern tlačil, ale výraznější šanci si již nevypracoval. Za zmínku snad stojí ještě přímý kop Massima Odda, který míč umně kroutil na zadní tyč, ale Vander byl zkrátka dnes bezchybný. Zápas tak skončil zaslouženě remízou 0:0

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vidim to bledě pro Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN ten titul zamotal ale nakonec bude náš FC BAYERN!!!!!!!!!!!!!!!!! tip: 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern to Werderu oplatí ted má dobrou náladu 2:5

Reagovat
smazaný uživatel

musime zvitazit verim vam chlapci FC BAYERN MUNCHEN

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 FC BAYERN MUNCHEN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele