10. kolo
29.10.2008 20:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

VfL Bochum - TSG Hoffenheim 1:3

Pohádka celku z malého Hoffenheimu pokračuje. TSG tentokrát hlavně díky zlepšenému výkonu ve druhé půli zvítězilo 3:1 na hřišti Bochumi a po čtyřiadvaceti hodinách se vrací na čelo bundesligového pelotonu.

Bleskový start do zápasu ale mělo domácí VfL. Již ve druhé minutě dokázal Jaissle odvrátit Freierův centr jen ke kopačkám Groteho, který přesnou střelou k tyči poslal domácí do vedení – 1:0. Hned o čtyři minuty později se připomněla největší hrozba domácí ofenzivy Kaloglu, jeho střelu ale zlikvidoval Haas. Ve 20. minutě se dostal ke slovu také nejlepší střelec celé Bundesligy Ibišević, po nedůrazu domácí obrany ale mířil těsně vedle.

Poté domácího srážce tří tyči Fernandese otestoval Eduardo, ke konci poločasu pak přišly dvě šance na každé straně. Za domácí mířil Freier příliš vysoko a Azaouaghovu střelu vytěsnil Haas, na druhé straně po Obasiho hlavičce čaroval Fernandes, v poslední minutě první půle pak znovu Obasi pálil tentokrát mimo.

Krátce po obrátce na výborném Fernandesovi vyhořel také Ibisević, pak ale z hostující strany přišlo smrtících pár minut, kterými Hoffenheim skóre otočil. V 63. minutě nejprve ještě hlavou minul Commper, o minutu později se však po Eduardově přímém kopu prosadil ve vnitru pokutového území Ba a vyrovnal – 1:1. V 70. minutě pak na kraji pokutového území fauloval Grote Becka a následnou penaltu chladnokrevně proměnil Ibisević – 1:2.

To ovšem nebylo vše, hned minutu po vedoucí brance vyslal Ibisević do samostatného úniku Eduarda, který si zkušeně poradil s bezmocným Fernandesem – 1:3. Zápas byl v mnoha ohledech podobný tomu, který Hoffenheim odehrál předminulé kolo v Hannoveru. Kromě bleskového obratu byla i zde k vidění červená karta, v 76. minutě musel předčasně pod sprchy Dabrowski. Zdramatizovat utkání se poté pokusil Hashemian, kousek mu ale chyběl, na druhé straně zase svoji šanci neproměnil Ba. Hoffenheim tak triumfoval 3:1.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasna 2

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslim

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

to by me teda zajimalo, kdy jim uz dojde stava..mel jsem na tiketu 10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

gj, preju jim to

Reagovat
fantomas

Solidní obrat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele