21. kolo
21.02.2009 15:30 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 3:3

Bádensko-württenberské derby mezi Stuttgartem a Hoffenheimem skončilo i napodruhé v sezóně nerozhodně, oproti podzimní bezbrankové remíze se ovšem dnes bylo na co koukat. Útok VfB vedený Gomezem, který sám vstřelil dvě branky, vymazal svým výkonem Demba Ba, jenž vstřelil hattrick a zasloužil se o remízu 3:3.

Utkání před vyprodanou Mercedes-Benz-Arenou začalo v pomalém tempu a s mnoha nepřesnostmi na obou stranách. Hodně práce měl v úvodní dvacetiminutovce sudí Kempter, který musel řešit časté fauly. Až ve 21. minutě zahrozil střelou domácí Šimák, k vedení jeho snaha ale nevedla a naopak ve 24. minutě se radovali hosté. Beck našel v pokutovém území Ba, který se vysmýkl Boulahrouzovi a trefil míč ke vzdálenější tyči - 0:1. Jenže z vedení se TSG radovalo jen krátce. Ve 26. minutě nahrál Gomez Cacauovi, který z levé strany vnikl do šestnáctky a z velkého úhlu trefil míč pozemi k tyči - 1:1.

To ovšem nebylo z domácí strany rozhodně vše, neboť pět minut nato dokonce VfB vedlo. Tasci z pravé strany nacentroval na malé vápno, celou akci nezachytl hostující bek Ibertsberger a Gomez se zblízka hlavou nemýlil - 2:1. Zajímavý průběh hry pokračoval, šancí ale příliš k vidění v této fázi utkání nebylo. Až ve 45. minutě se znovu připomněli hosté a bylo vyrovnáno. Magnin ztratil míč proti Vorsahovi, ten bleskurychle vyslal Ba, který si sám před Lehmannem počínal s přehledem a přízemní střelou skóroval - 2:2.

Po změně stran se dostal do první příležitosti Stuttgart, kdy Tasci zachytil Beckův pas a nahrál do kontru Gomezovi, ten ale vystřelil těsně vedle levé tyče. V dalších minutách zaujal především zákrok Comppera na Osoria a hostující kapitán mohl být rád, že viděl jen žlutou kartu. To Osorio se zrevančoval nejlépe, jak mohl. V 63. minutě našel skvělým pasem Gomeze, který parádně přehodil vybíhajícího Hasse - 3:2.

Hosté ale, stejně jako domácí tým po první brance, poměrně rychle vyrovnali. V 67. minutě vyslal Compper vpřed dlouhý míč, Ba přesprintoval Tasciho a koníkem o zem překonal bezmocného Lehmanna i napotřetí - 3:3. V posledních minutách měl jasnou převahu Hoffenheim, v 82. minutě propásl svou šanci střídající Terrazzino, v nastavení však mělo TSG výhru přesto na dosah. Magnin fauloval v šestnáctce Eduarda a kopala se penalta, odborník na tyto situace Salihović ovšem přestřelil. Hoffenheim se přesto vrátil na první příčku o skóre před Herthu, Stuttgart zůstává sedmý.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no, asi remiz , 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

skoda mela to byt vyhra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele