13. kolo
15.11.2008 15:30 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 3:2

Nováček soutěže v boji o titul tentokrát nic neztratil, po minulé prohře na hřišti Herthy vydřel výhru nad Vlky z Wolfsburgu, kteří tak přerušili vítěznou sérii a opět spadli zpátky na zem. Domácí dvakrát vedli, nicméně soupeř dvakrát srovnal, ovšem na poslední zásah Obasiho už odpovědět nedokázal. Hoffenheim je stále druhý, Wolfsburg klesl na osmé místo.

Za hosty vedl útočné akce bývalý forvard Teplic Edin Džeko, který na jednu branku přihrával, k tomu sám vyrovnával na 2:2, ani jeho výkon ovšem na body nestačil. Fanoušci se bavili především v první půli, kdy padly čtyři góly, v té druhé však také jásali, vítěznou trefu totiž dali jejich miláčci.

V úvodní šanci se ocitl nejlepší střelec Bundesligy Ibiševič, který využil chytrosti Obasiho, růžek branky ale těsně minul. Za dalších pět minut na druhé straně obléhali Vlci Hassovu branku, ten však v největší možnosti včasným vyběhnutím akci zmařil. A proto hned za další tři minuty již rozvlnil síť Ibiševič, kterému nahrával Obasi a pomocí teče jednoho z obránců míč doskákal až za brankovou čáru - 1:0. Za další tři minuty mohl Ibiševič zvýšit, nestalo se a z následného protiútoku udeřil Wolfsburg. Zprava vyslal centr Džeko a balón do klece z deseti metrů dopravil špičkou kopačky Grafite.

Nerozhodný stav dlouho nevydržel, o deset minut později už zase vlála na stadionu modrobílá barva, po přihrávce, kterou adresoval Ba, vypálil z dvaceti metrů zleva Carlos Eduardo a přízemní střelou trefil přesně pravý růžek hostující svatyně. O vyrovnání se postaral ve 41. minutě Džeko, gólman Hass prohrál souboj s hlavičkujícím Ricardem Costou, Džeko už jen doklepl do prázdné klece - 2:2.

Do druhého dějství vstoupili oba sokové velmi opatrně, vážnější akce přišla až krátce před 70. minutou a hned skončila gólem. Po chybě obránce Carlose Eduarda se míče ujal Salihovič, který vyslal Obasiho a nigerijský zabiják chladnokrevně dokonal další velkolepé dílo. Hosté se sice snažili po celou dobu vyrovnat, tentokrát TSG podržel gólman Hass, jenž byl úspěšný proti střele Caiubyho i Grafiteho. Do hvizdu píšťalky se tedy nic nezměnilo, tři body po zásluze patří Hoffenheimu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

podla vsetkeho cista 1,ale....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele