27. kolo
11.04.2009 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - VfL Bochum 0:3

Hoffenheim v jarní části sezóny jasně ukazuje, že za umístění kolem středu tabulky bude rád. Opět nevyhrál, už podeváté v řadě, a nedal ani branku, tentokrát selhala i jinak skvělá defenzíva. Hattrickem se blýskl slovenský hrot Stanislav Šesták a zvýšil tak náskok Bochumi na sestupové příčky na pět bodů. Hoffenheim zůstává šestý, nicméně od devátého místa je Bundesliga nesmírně vyrovnaná.

Hosté vlétli do utkání mnohem aktivněji, avšak už po deseti minutách musel po střetu s Jankerem kvůli zlomenině kůstky v obličeji odejít špílmachr Epallé. O tři minuty později na druhé straně hrozil po přihrávce Salihoviče Fernandes, na poslední chvíli ho ovšem dokázal zablokovat Yahia. Po dvaceti minutách hry stále útočili domácí. Beck našel pasem Ba, jeho střelu však dokázal gólman vytěsnit mimo.

V dalším průběhu se příliš vyložených šancí neurodilo a dít věci se začaly až v poslední pětiminutovce. Nejprve v 41. minutě ještě po rohovém kopu úžasně odvrátil brankář Haas na rohový kop hlavičku Šestáka, o minutu později už však nemohl dělat nic. Po rohovém kopu vypálil ze 16 metrů Ono a slovenský kanonýr stál na správném místě - 0:1.

Druhá půle byla opět v režii Bochumi a ta koncipovanou hrou náskok navýšila. Nejprve kroucená střela Šestáka šla nad, o něco později hlavička stopera Maltritze minula klec asi o dva metry. V 55. minutě už však hrstka hostujících fanoušků zvedala ruce nad hlavu. Dabrowski s velkým štěstím procpal přihrávku na Šestáka a ten ze 16. metrů trefil přesně levý horní ruh, brankář Haas neměl žádný nárok.

Po čtvrthodině hry se předvedl zase Šesták, k brance to ale tentokráte nevedlo. Pojišťovací gól tak přidal dvacet minut před koncem. Střídající Freier uspěl v souboji s Jankerem a nacentroval před branku, kde gólu Šestáka už nezabránil ani obětavý skluz Obasiho. Následně se už nehrálo v tak velkém tempu a další možnosti přišly v samém konci zápasu, tentokrát hrozili domácí.

Nejprve v 88. minutě spálil obrovskou příležitost Ba, když hlavičkou asi z metru před prázdnou klecí minul, v nastaveném čase stejný hráč vypálil z deseti metrů a ke gólu opravdu chyběl jen kousek štěstí. Hoffenheim se pokusí napravit reputaci v příští kole na půdě posledního Karlsruhe, Bochum přivítá na svém stánku Dortmund.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele