18. kolo
31.01.2009 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Energie Cottbus 2:0

Nejlepším možným způsobem odstartoval do jara Hoffenheim, který bez potíží porazil Energii Cottbus a díky zaváhání Bayernu se osamostatnil na první příčce. Vítězství TSG v poměru 2:0 zařídili Ba a náhrada za Ibiševiće Sanogo.

Taktovku utkání dřímali v rukou domácí od samého počátku. Nejprve neuspěli hlavičkami Jaissle a Sanogo, v sedmé minutě pak poslal Beck opakovanou střelu vedle. Podobně si vedl i v osmnácté minutě opět Sanogo, přesně o deset minut později však domácí svoji převahu zúročili. Salihović přetáhl rohový kop na Tebera, ten vrátil na přední tyč, kde se proti nedůsledné obraně hostí prosadil Ba a na druhý pokus prostřelil zblízka Tremmela - 1:0.

Poté se domácí o něco stáhli a ve 36. minutě mohli litovat. Jula totiž prostrčil na Angelova, který byl rázem sám před Hildebrandem, leč domácí brankář mu míč bystře "ukradl" od kopaček. O minutu později připravil Ba vynikající příležitost pro Sanoga, leč ten si ještě seřizoval mušku.

Po změně stran se pokoušeli o navýšení náskoku Ba a Weis, neuspěli však a v 51. minutě přišla největší šance hostí v utkání. Zaváhání Comppera vystihl Rost a z blízkosti napálil břevno. Při šanci se navíc zranil Hildebrand a do branky musel Haas, který hned musel být v pozoru při hlavičce July.

V 63. minutě tak přišel druhý gól domácích. Dlouhý míč od Jaissleho prodloužil Sanogo na Ba, ten mu ho vrátil a útočník zapůjčený z Brém se po vyhraném souboji s Cagdasem konečně trefil - 2:0. Od té doby již toho moc k vidění nebylo, výjimkou budiž střela Weise a dvojšance Gustava s Jaisslem. Energie se na nic víc již nezmohla a tak v Sinsheimu prohrála 0:2.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Říkejte si co chcete, ale Energie byla v Düsseldorfu doslova tragická, měla problém přejít půlku. Navíc Hoffenheim hraje v nové aréně, což jim určitě ruce nesváže.

Tip: 1

Reagovat
smazaný uživatel

ASPON že hral Jan Rajnoch v zakladu Energie Cottbus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele