7. kolo
04.10.2008 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 2:1

Hoffenheim 1899 doma porazil Frankfurt a dočasně se vyhoupl na čelo ligové tabulky, Eintracht naopak klesl ještě více k jejímu dnu.

První šance zápasu přišla na straně domácích. Luis Gustavo napřáhl ve 12. minutě ze 30 metrů a jeho střela skončila těsně vedle pravé tyče brány Frankfurtu. O tři minuty později se sám před Nikolovem zjevil letošní postrach brankářů Vedad Ibisevič, ale Nikolov jeho pokus zneškodnil a dorážku Ba zklividovala obrana hostí. Ve 23. minutě další obrovská šance domácích, která dokonce skončila gólem, leč rozhodčí odpískal faul Dembovi Ba, takže nádherná rána Salihoviče do šibenice byla jen zpestřením pro domácí fanoušky. Ti si na gól museli počkat až do druhé půle.

V té přišel gól záhy po přestávce a to přesně dvě minuty po jejím konci. K velké radosti domácích padl gól z jejich kopaček. Salihovič šel sám na brankáře, kterého ale pouze nastřelil, jenže Demba Ba byl připravený míč do prázdné brány dorazit. V 66. minutě ale dokázali hosté stav srovnat a to konkrétně Markus Steinhöfer, letní posila z dorostu Bayernu Mnichov. Spycher nacetroval do pokutového uzemí TSG a zcela neobsazený Steinhöfer měl již práci lehkou.

Byli to ale domácí, kdo udával tempo hry, a tak už za čtyři minuty opět vedli a opět se prosadil Demba Ba. Znovu se dostal k odraženému míči a nekopromisně Nikolova prostřelil. Hosté již gólě odpovědět nedokázali, ale ještě jednu velkou šanci ke skórování si vypracovali. Střídající iránský reprezentant Mehdi Madhavikia prudce nacetroval před bránu a Martin Fenin trestuhodně nastřelil domácího brankáře. Utkání tak skončilo 2:1.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele