5. kolo
21.09.2008 17:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 4:1

Skvělý výkon dnes předvedl Hoffenheim. Nováček soutěže jasným způsobem přehrál Borussii Dortmund a díky zasloužené výhře 4:1 se vyšvihl na druhé místo tabulky.

Utkání začalo ve velkém tempu, obě strany chtěli hrát ofenzivní fotbal. Toho dokázali využít domácí už v páté minutě k úvodní brance, když dobře zakombinovali na pravé straně hřiště, následně Weiss nacentroval a volný Ibisević již měl před Weidenfellerem lehkou práci – 1:0. O druhý gól se pak neúspěšně snažil Ba, na druhé straně se řítil sám na Özcana Valdéz, obloučkem ale přestřelil.

V 25. minutě tak domácí své vedení zdvojnásobili. Přímý kop z 22 metrů skvěle zahrál Salihović a Weidenfeller plachtil vzduchem marně – 2:0. TSG však pokračovalo v ofenzivě dále, hned minutu nato promarnil šanci Ibisević, poté měl velkou příležitost znovu Ba, Weidenfeller však včasným výběhem zachránil a dorážející Salihović nemířil přesně. Do pauzy to ještě zkusil Ibisević, vystřelil však slabě přesně do míst, kde stál hostující brankář.

Trenér BVB Klopp poslal do druhé půle dva nové hráče, hostům to však příliš nepomohlo, dvě minuty po obrátce to totiž bylo již 3:0. Podobná situace jako při první brance, tentokrát poslal zprava přízemní centr Ba a Ibisević míč znovu bez potíží zametl za Weidenfellerova záda. Borussia tak byla ve stejné situaci, jako před týdnem proti Schalke, tentokrát se však vstání z mrtvých nekonalo. Zanedlouho naopak mohl Ibisević dokonat hattrick, Weidenfeller však jeho střelu dokázat vytěsnit na břevno.

Hráči Dortmundu stále jakoby se na hřišti hledali, zato domácí hráli očividně v pohodě a v 67. minutě přidali další branku. Gustavo poslal ulicí vpřed Eduarda a ten samostatný únik chladnokrevně zakončil přízemní střelou – 4:0. Poté domácí trochu polevili, v poslední minutě se tak dostal ke střele střídající Kehl, Özcan ale vytáhl perfektní zákrok. Stejně však domácí brankář čisté konto neuhájil, po následném rohu se v závaru nejlépe zorientoval Santana a snížil na konečných 1:4 z hostujícího pohledu.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dortmund vyhraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

remiza

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
cerwi

TSG Hoffenheim mě překvapuje a udivuje zápas od zápasu čím dál víc a víc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele