1. kolo
16.08.2008 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Schalke 04 - Hannover 96 3:0

Fotbalisté Schalke si v týdnu těsnou výhrou nad Atlétikem Madrid vytvořili dobrou pozici pro postup do Ligy mistrů a formu potvrdili i v prvním bundesligovém kole, rozdílem třídy přehráli Hannover.

I bez zraněných letních posil Farfana a Engelaara začali domácí skvěle, už za dvě minuty vedli. Rakitič zahrával roh, kapitán Marcelo Bordon přeskočil Viciniuse a hlavou překonal Enkeho - 1:0. Netrvalo dlouho a Schalke svůj náskok pojistilo. V sedmé minutě přišel další roh, Bordona ve vzduch opět neubránil Vicinius, míč se dostal ke Kuranyimu a ten už byl ve snadné pozici - 2:0. Schalke bylo rozjeté a i do třetice mohlo skórovat po rohu, hlavičku Höwedese tentokrát skvěle vytáhl Enke.

S postupem času se do hry dostával i Hannover, pomohlo mu i zranění domácího Jonese. Pět minut před přestávkou mohli hosté snížit, Huszti ale zblízka minul a minutu po něm v šanci neuspěl ani Schlaudraff.

I v úvodu druhého poločasu mohl Hannover zdramatizovat průběh zápasu, neuspěli ale Balitsch ani Schlaudraff. Slovo si tak opět vzal Kevin Kuranyi. Nejprve mu gólovou hlavičku z na brankové čáře zastavil Lala, pak špatně vyřešil brejkovou situaci, v 63. minutě už ale pojistil tři body pro Schalke. Znovu chyboval Vicinius, při přímém kopu domácích nedůrazně hlídal Kuranyiho a ten mohl hlavou zvýšit na 3:0.

Hannover měl několik příležitostí na snížení, nejblíže byl Huszti, jenž zpoza vápna trefil břevno. Schalke si tak připsalo zasloužené vítězství a ukázalo, že se na začátku sezóny potkalo s dobrou formou.

Autor: Petr Starý / goal.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

domaci z gelsenkirchenu vyhraji 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Shalke vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer je zraneny?

Reagovat
Shevchenko

Jo

Reagovat
smazaný uživatel

Bordon je Brazilec?

Reagovat
Shevchenko

Jo

Reagovat
Arne

Reagovat
Shevchenko

Ale můžes si to najít i zde, stačí napsat do kolonky "Hledaný text" výraz, který hledáš.

Reagovat
smazaný uživatel

a co teprve az se uzdravi Engelaar s Farfanem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele