23. kolo
06.03.2009 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FC Köln 1:0

Schalke porazilo Köln a druhou výhrou v řadě potvrdilo, že boj o evropské poháry rozhodně nevzdává. Souboj dvou defenzivněji laděných mužstev rozhodl po necelé půlhodině Jermaine Jones, i přes tři body ovšem Königsblauen sklidili od svých fanoušků pískot.

Úvodní minuty utkání patřily, stejně jako úvodní výkop, domácím, kteří brzy dostali svého soupeře pod tlak, dlouho si ale nemohli vypracovat žádnou opravdovou šanci. Schalke sice prostřednictvím dvou Rakitićových rohů udělalo v šestnáctce Kölnu dusno, první vážnou příležitost ale měli hosté v 25. minutě, kdy přímý kop umně zakroutil Novaković, i s příspěním drobné teče ze zdi ale míč skončil těsně vedle.

Minuta 28. ale již branku přinesla a to po parádní kombinaci domácích. Kuranyi dloubnul míč k Sanchezovi, ten patičkou našel ve středu pokutového území Rakitiće, který si balon zpracoval na prsou, přiťukl ho Jonesovi a ten přízemní bombou otevřel skóre - 1:0. Byl to první gól v sezóně, který vstřelil záložník Schalke, pokud tedy nepočítáme univerzála Westermanna.

Kozlové poté trochu přidali na aktivitě, domácí obraně ale příliš starostí nenadělali a naopak na druhé straně mohla do přestávky padnout ještě jedna branka. Kuranyi si vyměnil míč s Rafinhou a z vyložené pozice vypálil, Mondragon ale vyrazil, a i když Kuranyiho dorážka již za čárou skončila, nemohl být gól pro hraní rukou uznán.

Hned po změně stran zahrozili opět domácí po rohovém kopu, když Krstajić na míč těsně nedosáhl, od té chvíle ale byl aktivnější Köln, který nejprve zahrozil prostřednictvím Vučićeviće, aby si v 62. minutě vypracoval obrovskou šanci na vyrovnání. Petitův centr prodloužil Novaković hlavou na zadní tyč, kde nabíhal Mohamad, který by míč uklízel do prázdné branky, hostující stoper na něj ale o vlásek nedosáhl.

O osm minut později se v hostujícím pokutovém území střetli Jones a Matip, sudí i před naléhání domácích fanoušků ale penaltu nenařídil. S přibývajícím časem bylo jasné, že Schalke se již bude jen snažit udržet výsledek až do konce. To se mu dařilo a ještě mělo nadějné příležitosti, aby z brejků přidalo pojistku. Nestalo se ovšem a v poslední minutě málem hosté srovnali, když se po přiťuknutí od Novakoviće dostal k míči Mohamad, jehož střelu ale skvěle vykopl Neuer a udržel tak pro svůj tým těsné vítězství.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele