10. kolo
28.10.2008 20:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Karlsruher SC - Schalke 04 0:3

Po nepříliš dobrých výsledcích v lize konečně zabralo Schalke, které doslova ovládlo hřiště v Karlsruhe a zaslouženě si odsud odváží tři body. Jasnou výhru 3:0 zařídili branky Bordona, Kuranyiho a Farfána.

Schalke mělo start do utkání, jaký je u týmu z Gelsenkirchenu často k vidění v domácím prostředí. Hosté dostali soupeře prakticky hned pod tlak a pochopitelně si vytvářeli i šance. Již v první minutě pálil po Jonesově nahrávce Kuranyi, jeho pokus ale vyrazil Miller. Domácí brankář se zapotil také o dvě minuty později, kdy musel řešit nepříjemnou situaci po teči svého obránce Eichnera. V osmé minutě to zkusil dalekonosnou ránou Jones, kterou Miller výborně vytěsnil mimo tři tyče, krátce nato zase hlavičkoval Westermann do boční sítě. Domácí zahrozili po Neuerově minele, kterou ale Kennedy s Iashvilim nedokázali potrestat.

Prim naopak hráli nadále Königsblauen, kteří se v 15. minutě dostali do vedení. Kobiashviliho centr přiťukl Bordon na Kuranyiho, ten mu míč na hranici pokutového území vrátil a kapitán hostí střelou k tyči otevřel skóre – 0:1. Hned o minutu později mohlo být vyrovnáno, Kennedy hlavičkou již překonal Neuera, na brankové čáře ale odvrátil Westermann. V 19. minutě tak přišel druhý zásah hostů. Engelaar našel přímým kopem Kuranyiho a ten se hlavou nemýlil – 0:2.

Po druhé brance se hosté stáhli a do útoku se dostali také domácí. Ve 25. minutě našel Kennedy na zadní tyči Iashviliho, jehož příležitost ale vychytal Neuer. O pět minut později zahrál da Silva rohový kop na hlavu Sebastiana, ten ale minul. Do půle se ještě připomněli hosté, po kombinaci Kuranyiho s Rakitićem střílel druhý jmenovaný, Miller ale dobře zasáhl.

I první šanci po obrátce mělo Schalke, po rohu hlavičkoval Kuranyi, Miller byl ale opět bezchybný. V 56. minutě se domácí kapitán Franz dostal do slovní potyčky s hostující střídačkou a poté začal ukazovat i všemožná gesta vůči divákům, za což posléze viděl druhou žlutou a musel ze hřiště. Hosté dokázali převahu jednoho muže využít k další brance, nejprve sice vyhořel na výborném Millerovi Altintop, v 68. minutě ale našel Kuranyi v pokutovém území Farfána, se odpoutal od Eichnera a hlavou upravil na 3:0.

Krátce nato pálil těsně vedle Asamoah, poté se dostalo do útoku také KSC. Nejprve se po rohu da Silvy neprosadil Sebastian a po něm ani Freis, o několik minut později to zkoušel pro změnu Porcello, proti byl ale Neuer. Poslední dvě příležitosti měli hosté, když Miller odvrátil centr pouze ke Kobiashvilimu, ten ale prázdnou branku minul, krátce po něm trefil střídající Ernst břevno. Na tříbodovém importu do Gelsenkirchenu se však již nic změnit nemohlo, Schalke se tak alespoň do zítřka dostalo na třetí příčku. To KSC si připsalo již čtvrtou porážku v řadě a je velmi blízko sestupovým příčkám.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele