4. kolo
13.09.2008 15:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Hertha BSC - VfL Wolfsburg 2:2

Utkání mezi Herthou a Wolfsburgem skončilo smírně 2:2. Hosté se dostali brzy do vedení, domácí poté skóre otočili, jednobrankový náskok však až do samého konce udržet nedokázali.

Než se stačili diváci na Olympiastadionu vůbec usadit, šli hosté do vedení. Už po několika sekundách vychytal Grafiteho Drobný, následně ale zahrával rohový kop Misimović, na jeho centr si naběhl Costa a hlavičkou na přední tyč otevřel skóre. Vlci ale pokračovali v útočení, záhy pálil vysoko Hasebe, v deváté minutě měl na kopačce druhou branku Grafite, poté, co zesměšnil Šimuniće, ale mířil těsně vedle.

Postupem času se do hry čím dál více dostávali domácí, přesto další šanci měl Wolfsburg, Misimovićovu hlavičku ale zneškodnil Drobný. Na druhé straně pálil nepřesně Cícero, vyrovnání pak měl na kopačkách Pantelić, Benaglio mu ale radost pohotovým zákrokem zkazil. Do půle ještě střílel Voronin, avšak bez úspěchu.

Ihned po přestávce mohl zvýšit Grafite, z bezprostřední blízkosti se mu však povedlo branku přestřelit a začít toho litovat mohl v 56. minutě. Na Ebertův přímý kop si totiž naskočil Kačar a nekompromisní hlavičkou vyrovnal. O sedm minut později mohla Hertha jít dokonce do vedení, po ruce Santany se totiž kopala penalta, Pantelič jí však zahodil.

Hosté byli zaskočeni a hru ovládali domácí, šanci vrátit vedení však měl Grafite, ale neuspěl v 84. minutě tak šli do vedení Berlíňané. Zcela volný Pantelić vybídl Cícera a ten hlavičkou nezadržitelně skóroval. Wolfsburg se ale nevzdal, nejprve sice zahodil šanci Džeko, v 87. minutě se však hosté dočkali zaslouženého vyrovnání. Po kombinaci se dostal v pokutovém území ke střele Riether a podél Drobného vyrovnal.

V samém závěru ještě domácí zachránil Drobný, který z vinklu vytěsnil ránu Schäfera. Více se již neudálo a tak každý z týmu bere po bodu. Hertha je zatím desátá, Wolfsburg o dvě příčky výše.

Autor: Petr Vaněček / bild.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

souhals se stepkou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele