18. kolo
31.01.2009 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - Eintracht Frankfurt 2:1

Hertha porazila těsně Eintracht a posunula se za vedoucí Hoffenheim na druhou příčku. V Berlíně byly k vidění dva rozdílné poločasy, v tom první jasně dominovali domácí a díky dvěma trefám Panteliće vedli na začátku druhé půle již o dvě branky. Frankfurt poté ovládl hru, dokázal však jen snížit Köhlerem na konečných 2:1.

V úvodu se žádný extra fotbal nehrál, lehce navrh měli hosté, žádnou šanci si ovšem nevypracovali. V 17. minutě pak z ničeho přišel gól. Friedrichův centr z pravé strany doputoval k Voroninovi, ten se pokusil o nůžky, obránce Russ míč zblokoval před Panteliće a srbský kanonýr neměl zblízka problém - 1:0.

Úvodní brankou dostalo utkání jiný náboj a hlavně Hertha byla jako vyměněná. Nejprve udělali v hostující obraně průvan Voronin s Pantelićem, o několik chvil později nahrál Voronin Raffaelovi, ten se zbavil Russe, leč následnou střelu pěkným zákrokem vyrazil Pröll. Ve 33. minutě přišla další šance, Pröll fauloval v pokutovém územi Panteliće, následnou penaltu ale zahrál Cícero velmi špatně a Pröll svou chybu tak mohl napravit. Hostující brankář poté ještě zneškodnil Pantelićovu šanci, na druhé straně prověřil Drobného Köhler.

Na začátku druhé půle musel český brankář vyrážet prudkou ránu Petkoviće, v 51. minutě pak berlíňané opět udeřili. Pantelić nevěděl co s míčem, a tak si ho posunul kolem Steinhöfera a parádní přesnou střelou z dobrých 25 metrů nedal Pröllovi šanci - 2:0. Brankář hostí musel o několik minut později ze hřiště kvůli problémům s kolenem, vystřídal ho mladík Zimmermann.

To už ale na ukazateli skóre svítilo 2:1. Hned v 53. minutě totiž vypálil z voleje Fenin, střela mu z nohy sjela tak šťastně, že se k míči dostal na zadní tyči Köhler a zblízka ho napálil pod břevno - 2:1. Eintracht ožil, domácí tým najednou přehrával a postupem času přišly také šance. Nejprve ale jednu obrovskou spálil domácí Raffael, který po geniální přihrávce Voronina netrefil míč dobře.

V 70. minutě nacentroval Fenin na Kweukeho, kamerunský novic v hostujícím týmu si ale vylámal zuby na Drobném, který míč skvělým zákrokem vyrazil. Ke konci utkání tlak Frankfurtu sílil, domácí obrana s pilíři Friedrichem a Šimunićem v čele však vcelku odolávala. Jedinou šancí byla ta Meiera, který se dostal na malém vápně k hlavičce, ke své smůle jí ale poslal přesně do míst, kde stál připravený Drobný. Hertha tak i díky svému brankáři uhájila vítězství 2:1.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Arne

.: Über Berlin lacht die Sonne, :.

.: über Eintracht lachen wir !!!! :.

Reagovat
smazaný uživatel

hertha nejspíš vyhraje... tak snad hoffenheim ne... když už neni na prvnim místě bayern tak aspoň hertha

Reagovat
smazaný uživatel

Přeji Herthě ať se dostane na první místo, to by bylo pro ně obrovské zadostiučiněný. A i kdyby, jeden Fenin jaro nedělá.

Tip: 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele