15. kolo
28.11.2008 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Hertha BSC - 1. FC Köln 2:1

Hertha udolala Köln a minimálně na jeden den se bude vyhřívat na druhé příčce. Po herně i výsledkově vyrovnané první půli byli Berlíňané ve druhém dějství o něco lepší a nakonec díky brance střídajícího Panteliće mohou slavit vítězství 2:1.

V úvodním vzájemném uťukávání měli drobně navrch hosté, k žádnému přímému ohrožení Drobného branky se ale nedostali a zhruba od desáté minuty začala vystrkovat růžky Hertha. Jako první to zkusil Raffael, jehož přízemní střelu ale kryl Mondragón, který musel být obzvlášť v pozoru ve 14. minutě, kdy se po Voroninově rohu dostal k hlavičce Kačar, hostující brankář jí ale vyrazil. Ve 24. minutě však již přišla branka a dali ji domácí, kteří se po tragické rozehrávce Womého dostali do protiútoku, Raffael dostal míč přes Voronina až ke Kačarovi, jenž tváří v tvář Mondragónovi zachoval chladnou hlavu - 1:0.

Tři minuty poté však již mohl být stav opět srovnaný, když z dálky napřáhl Brečko, svou dělovkou ale trefil pouze břevno. Kozlové ovšem demoralizováni rozhodně nebyli a hlavně aktivním napadáním dělali domácím problémy, vyjma dvou Petitových přímých kopů si však žádnou další šanci dlouho nemohli vypracovat. Až ve 45. minutě uvolnil Chihi na levé straně Ehreta, ten poslal do pokutového území nadějný centr, který přesnou hlavičkou proměnil Novaković ve vyrovnání - 1:1.

Do druhé půle vstoupili aktivněji Berlíňané, jako první z nich střílel Voronin, jeho přízemní pokus ale vyrazil Mondragón. V 58. minutě se k hlavičce dostal specialista na tuto činnost Cícero, hosty však před inkasováním zachránil na brankové čáře Ehret. Hertha měla převahu, což ještě umocnil kouč Favre, který na hřiště poslal kanonýra Panteliće. Ten dal již v 72. minutě branku, ta však byla kvůli milimetrovému ofsajdu správně neuznána. O pět minut později se po centru Voronina dostal k míči Raffael, v dobré pozici ale mířil těsně vedle.

Köln si v průběhu druhé pětačtyřicetiminutovky směrem dopředu téměř neškrtl a zřejmě již vyhlížel konec utkání, za přílišnou pasivitu však byl v 86. minutě "odměněn". Ebert zahrál z pravé strany ostře rohový kop, který si na přední tyči našel Pantelić a hlavou mířil přesně - 2:1. V nastavení se na druhé straně snažil odpovědět stejnou mincí Mohamad, ale jeho hlavička byla nepřesná a Hertha tak může slavit již čtvrté vítězství v řadě, zatímco 1. FC vyšlo naprázdno potřetí za sebou.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

Budou to dávat na ČT4? Asi ne že?

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha si doma poradila i s lepsimi souperi. Jasna 1

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý, opravdu velmi zajímavý styl vhazování má Womé. A taky by mě zajímalo, jak mohl tak zprasit tu zpětnou přihrávku u prvního gólu.

Reagovat
smazaný uživatel

a sakra, mel sem to jit dat na ticket

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele